Pas på bakterier i dit kød

Husk kølekasse elller få dit kød på ret køl i en fart, hvis du vil undgå bakteriespredning.

Artiklens øverste billede

Sådan lyder meldingen fra Sundhedsstyrelsen, der kommer med en opfordring til grillglade danskere, der i sommermånederne smider både ko, gris, vildt og fisk på grillen.

Hvis kødet ligger for lunt i en kurv eller i bagagerummet på en bil, kan bakterierne fordoble deres antal på seks minutter, og en enkelt bakterie blive til 1.000 på tre timer, når varmen sætter ind.

"Bakterierne kommer med hjem i køkkenet, og det stiller skrappe krav til hygiejnen og mindsker den i forvejen lille fejlmargin, man har, når der skal håndteres fersk kød og friske grøntsager," siger Fødevarestyrelsens udbrudskoodinator, Morten Lisby.

250 personer syge

Sidste år lavede Sundhedsstyrelsen en kampagne, der viste, at butikker og restauranter kan have udfordringer med at overholde temperaturkravene, når varmen sætter ind.

Således blev omkring 250 personer syge på grund af 15 overtrædelser af reglerne for nedkøling, alene blandt restauranter, catereing og institutioner i Hovedstadsområdet.

Derfor bliver der igen i år sat fokus på udfordringerne med at holde styr på kød og grøntsagers temperatur.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.