Pas på bakterier i dit kød
Husk kølekasse elller få dit kød på ret køl i en fart, hvis du vil undgå bakteriespredning.

Sådan lyder meldingen fra Sundhedsstyrelsen, der kommer med en opfordring til grillglade danskere, der i sommermånederne smider både ko, gris, vildt og fisk på grillen.
Hvis kødet ligger for lunt i en kurv eller i bagagerummet på en bil, kan bakterierne fordoble deres antal på seks minutter, og en enkelt bakterie blive til 1.000 på tre timer, når varmen sætter ind.
"Bakterierne kommer med hjem i køkkenet, og det stiller skrappe krav til hygiejnen og mindsker den i forvejen lille fejlmargin, man har, når der skal håndteres fersk kød og friske grøntsager," siger Fødevarestyrelsens udbrudskoodinator, Morten Lisby.
250 personer syge
Sidste år lavede Sundhedsstyrelsen en kampagne, der viste, at butikker og restauranter kan have udfordringer med at overholde temperaturkravene, når varmen sætter ind.
Således blev omkring 250 personer syge på grund af 15 overtrædelser af reglerne for nedkøling, alene blandt restauranter, catereing og institutioner i Hovedstadsområdet.
Derfor bliver der igen i år sat fokus på udfordringerne med at holde styr på kød og grøntsagers temperatur.