Frugtsukker sløver hjernen
Frugtsukkeret hæmmer hukommelsen og nedsætter hjerneaktiviteten, viser forsøg med rotter.
Det er højsæson for eksamener. Derfor er det måske en god idé at holde sig fra produkter, der indeholder frugtsukker, hvis man står og skal levere nogle krævende resultater.
Et studie fra University of California i Los Angeles viser, at når forbrugere indtager et højt indhold af frugtsukker, som bruges i mange forarbejdede fødevarer og sodavand, nedsætter det hjerneaktiviteten, hæmmer hukommelsen og indlæringen.Det skriver dailymail.
"Vores resultater viser, at måden du spiser på påvirker måden, du tænker," siger professor Fernando Gomez-Pinilla til dailymail.
Fiskeolie modvirker
Forskerne bag undersøgelsen har testet indvirkningen af høje fruktose-koncentrationer i rotters hjerner, som har en hjernekemi, der minder meget om menneskers.
Hvis man indtager store mængder af frugtstoffer i sine måltider, har forskerne i samme ombæring fundet ud af, at Omega 3-fedtsyre modvirker de hæmmende konsekvenser. De er ikke bekymrede for sukker, der kommer fra frugter, fordi de også indeholder vigtige antioxidanter.
"Vi er bekymrede for de høje mængder af frugtsukker, som findes i majssirup, der bliver tilsat forarbejdede produkter som sødemidler," siger Fernando Gomez-Pinilla.
Høje mængder
Frugtsukker er seks gange mere sødt end almindelig sukker.
Rotterne i forsøget blev trænet i en labyrint to gange om dagen i fem dage, inden den ene halvdel af rotterne fik en fruktosekur. I labyrinteten var der huller, men kun en udgang.
Den gruppe af rotter, der klarede sig dårligst igennem labyrinten, var den gruppe, som var blevet givet høje mængder af frugtsukker.
LÆS OGSÅ: Din mad er smækfyldt med sukker