Annonce
Mad & Vin

Sådan koger du pastaen perfekt

Der skal intet til, før pastaen bliver blød og klistret. Her er opskriften på pasta al dente.

Det er ikke nødvendigvis let at koge pasta al dente. Foto: Colourbox

De fleste kan finde ud af at koge en omgang pasta. Men bliver den al dente, som pasta bør være?

Der skal nemlig ikke meget til, før den i stedet bliver klistret, slatten og alt for blød.

Ifølge kogebogsforfatter og madskribent Lone Kjær koger danskerne pasta alt for længe, så den bliver tung og kedelig at spise. Og så er vi for dårlige til at prøve forskellige former for fuldkornspasta.

"Vi skal være mere omhyggelige med kogningen og mere modige, hvad angår de mange nye fuldkornsvarianter, som er sunde alternativer til den lyse pasta. Den grove tekstur og rustikke smag i fuldkornspastaen er lækker i rigtig mange kraftige kød- og grønsagsretter, mens den lyse pasta passer godt til de lidt lettere retter. En helt tredje mulighed er også at blande fuldkornspastaen med den lyse pasta. Det ser flot ud på tallerkenen og smager dejligt,” siger Lone Kjær, der har skrevet kogebogen Sund på den fede måde.

Hun giver her seks råd til, hvordan man får den perfekte pasta al dente:

  • Kog pastaen i rigeligt vand, ca. 1 liter pr 100 gr. Brug altid en stor gryde.
  • Tilsæt salt, inden pastaen kommes i kogevandet.
  • Sørg for at vandet bulderkoger, når pastaen kommes i vandet.
  • Kog pastaen uden låg. Rør forsigtigt, så pastaen ikke brænder sig fast i bunden, men pas på du ikke ødelægger strukturen i pastaen.
  • Kog som angivet på emballagen og smag på pastaen. Der må ikke være spor af mel i pastaen, og samtidig skal den have bid.
  • Kassér kogevandet, afdryp pastaen i dørslag og anret straks.

Kilde: Grøn Balance

null
Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

Analyse: Forstå nervekrigen hos Frederiksens ikke-støttepartier

Socialdemokratiets formand, Mette Frederiksen (S), får svært ved at undslå sig en skæbnesvanger forhandling, hvis hun vil være statsminister. Nervekrigen er allerede i gang hos ikke-støttepartierne, og parlamentarisk fremstår De Radikale pludselig som det mest vidtgående parti.
Annonce
Annonce
Redaktionen anbefaler
Annonce
Annonce
Bolig
Her er en kulturarv, hvor Danmark er verdensførende: Otte store, der har forandret verden
Særligt på ét designområde har danskere slået igennem internationalt: Stole. Derfor har de fået god plads i Frances Amblers nye bog om designikoner fra det 20. århundrede. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her