Pakkemetode gør kød smagløst

Cirka hver tredje pakke hakket oksekød, koteletter og andre kødtyper bliver pakket i såkaldt beskyttende atmosfære, fordi det gør, at kødet kan holde sig længere og stadig ser frisk ud.

Artiklens øverste billede
Bøffer, der var pakket i beskyttende atmosfære, smagte af genopvarmet kød, lød klagen fra en del af smagsdommerne. Til trods for at kødet lige var stegt og ikke genopvarmet. Arkivfoto: Casper Dalhoff

Men luften i pakkerne ændrer kødets egenskaber, så det bliver mere tørt, sejt og får en smag af genopvarmet kød. Det viser undersøgelser, som cand.brom. Ina Clausen har foretaget for Slagteriernes Forskningsinstitut, skriver Politiken torsdag.

»Problemet er, at luften i pakken er anderledes end luften omkring os. Den indeholder 20-30 procent CO2, og resten er ilt. Det får kødet til at se flot rødt ud. Men ilten nedbryder samtidig kødet og gør det sejt og tørt«, siger Ina Clausen til Politiken.

Ifølge slagterikoncernen Danish Crown er cirka 30 procent af kødet til butikkerne pakket i beskyttende atmosfære. Pakkerne kan kendes ved at være hermetisk lukkede og er typisk den eneste slags, der findes i discountsupermarkedets kølediske.

Smagte genopvarmet

Det tørrere og sejere kød blev afsløret af et trænet smagspanel, som fik lov at smage på oksebøffer af tyndstegsfilet. Ved blindtest gav panelet det kød, der var vakuumpakket, højere karakterer på mørhed, saftighed og kødsmag. Bøfferne, der var pakket i beskyttende atmosfære, smagte til gengæld af genopvarmet kød, lød klagen fra en del af smagsdommerne. Til trods for at kødet lige var stegt og ikke genopvarmet.

Kilde: Politiken

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.