*

Mad & Vin

160.000 danskere er vegetarer

Over halvdelen af danskerne har et positivt indtryk af vegetarernes livsstil, viser undersøgelse.

Lignende undersøgelser i andre lande har vist, at befolkningsandelen af vegetarer er ni procent i Tyskland og Schweiz, seks procent i England og tre procent i Sverige og Norge. Arkivfoto

3,9 procent af befolkningen betragter sig selv som vegetar eller veganer. Det svarer til 160.00 danskere.

Det viser den første opgørelse nogen sinde, som FDB Analyse nu har lavet for Dansk Vegetarforening.

Samtidig mener 61 procent af befolkningen, at der kan være gode grunde til at spise mindre kød, viser undersøgelsen, som 981 repræsentativt udvalgte danskere mellem 15 år og 74 år har svaret på.

Det viser, at mange danskere har et positivt indtryk af vegetarernes livsstil, mener formanden for Dansk Vegetarforening, Sune Borkfelt.

Sundhed en voksende begrundelse

- Det har stor betydning i et land, hvor mange vegetarer stadig må leve med fordomme - for eksempel at det er farligt at lade børn vokse op som vegetarer, siger formanden.

Ikke alle dem, der har svaret, at de selv betragter sig som vegetarer, lever 100 procent uden kød, men spiser lidt kylling eller fisk en gang imellem.

Lignende undersøgelser i andre lande har vist, at befolkningsandelen af vegetarer er ni procent i Tyskland og Schweiz, seks procent i England og tre procent i Sverige og Norge.

Der viser sig at være så mange vegetarer i Danmark, at restauranter og supermarkeder her har et større kundegrundlag at udvikle vegetarretter til, end de regner med, siger Sune Borkfelt.

Undersøgelsen viser også, at folks egen sundhed med alderen bliver en voksende begrundelse for dem til at spise vegetarmad i forhold til klimahensyn.

Ritzau
Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Redaktionen anbefaler
Annonce
TV
Annonce
Århus’ store sejr skal bruges til at redde sæsonen
Onsdag præsterede Århus Håndbold sit vigtigste resultat i sæsonen. Det skal skabe afsæt til at sikre sig en slutspilsplads længe før grundspillets sidste runde. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her