Sådan laver du risotto - helt italiensk

Her er opskriften på basisdelen af en ægte italiensk udgave af den lækre forret risotto.

Sammen med Madhjælp.dk giver JPtv dig her opskriften basisen til en lækker omgang risotto. Det er sådan italienerne oprindeligt lavede deres risotto. Og i den her udgave er det en forret - og ikke en hovedret, som vi danskere jo normalt gør den til.

Sådan gør du

Du skal bruge en bred lav pande - eksempelvis en sauterpande til at koge risottorisene i. Basisrisotto kan iøvrigt med fordel laves dagen før.

Hønseboullion varmes op i en lille gryde. Den skal være varm, når den kommes i risottoen.

Kom en god klat smør og olivenolie i panden. Tilsæt løg og sauter dem et par minutter ved svag/middel varme. Risene kommes i og de varmes godt igennem – de skal absorbere noget af fedtstoffet.

Hæld hvidvin over så risene er dækket, og lad det koge op, så alkoholen koger af. Risene skal suge noget af vinen til sig. Spæd jævnligt op med hønseboullion.

Når risene er al dente, er de klar. Det tager cirka 15-18 min.

TV: Se hvordan du gør her

Det skal du bruge

200g risotto ris (aborio, cranoaloli vialone nano)

En sjat tør hvidvin

20g smør

20g olivenolie

1/2 liter hønsebouillon

15g løg

null

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen