Mindre salt i pølsen
Danskerne spiser for meget salt, og en femtedel af saltet kommer fra kød og kødprodukter. Nu vil slagterierne sætte forbruget ned.
Danskerne spiser for meget salt, og en femtedel af saltet kommer fra kød og kødprodukter.
Men nu vil Slagteriernes Forskningsinstitut reducere saltindholdet i kødprodukter, uden at det går ud over kvaliteten.
Det skriver branchebladet foodculture.dk
Salt giver smag og sikrer bl.a. holdbarheden og spisekvaliteten i kødprodukter. Men danskernes saltindtag er alt for højt, og derfor forsker bl.a. Slagteriernes Forskningsinstitut i, hvordan man kan reducere saltindholdet i kødprodukter som spegepølse, skinke og grillpølser, uden at forringe kvaliteten.
Forskningsprojektet har kørt i halvandet år. Først blev der indsamlet og analyseret relevant forskning fra hele verden, og nu er det blevet tid til praktiske forsøg. Bl.a. planlægger man at forarbejde kød ved forskellige temperaturer og at varmebehandle på en ny måde, skriver foodculture.dk
Forskningsprojektet er støttet af Svineafgiftsfonden og løber frem til 2011.