Mindre salt i pølsen

Danskerne spiser for meget salt, og en femtedel af saltet kommer fra kød og kødprodukter. Nu vil slagterierne sætte forbruget ned.

Artiklens øverste billede
Slagteriernes Forskningsinstitut vil reducere saltindholdet i kødprodukter, for vi får alt for meget salg i bl.a. vors grill-pølser.Foto: Colourbox

Danskerne spiser for meget salt, og en femtedel af saltet kommer fra kød og kødprodukter.

Men nu vil Slagteriernes Forskningsinstitut reducere saltindholdet i kødprodukter, uden at det går ud over kvaliteten.

Det skriver branchebladet foodculture.dk

Salt giver smag og sikrer bl.a. holdbarheden og spisekvaliteten i kødprodukter. Men danskernes saltindtag er alt for højt, og derfor forsker bl.a. Slagteriernes Forskningsinstitut i, hvordan man kan reducere saltindholdet i kødprodukter som spegepølse, skinke og grillpølser, uden at forringe kvaliteten.

Forskningsprojektet har kørt i halvandet år. Først blev der indsamlet og analyseret relevant forskning fra hele verden, og nu er det blevet tid til praktiske forsøg. Bl.a. planlægger man at forarbejde kød ved forskellige temperaturer og at varmebehandle på en ny måde, skriver foodculture.dk

Forskningsprojektet er støttet af Svineafgiftsfonden og løber frem til 2011.

null

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.