Dansk trestjernet Michelin-restaurant får sur smiley

Geranium i København har fået en sur smiley af Fødevarekontrollen og en bøde for dårlig hygiejne.

Artiklens øverste billede
Geranium er ifølge madanmeldernes grand old man, Bent Christensen, verdens bedste restaurant og bør få den tredje michelinstjerne på onsdag.

Geranium - Danmarks eneste restaurant med tre Michelin-stjerner - har fået en sur smiley af Fødevarekontrollen.

Det viser en kontrolrapport, hvor særligt for høje temperaturer i kølebokse bliver kritiseret. I de for varme bokse har der været opbevaret ferske skaldyr som østers, krebsehaler og kammuslinger.

Yderligere har Geranium fået kritik for at have grønne og hvide plamager flere steder i kølerum.

Kokken Rasmus Kofoed, der også er medejer af restauranten, ærgrer sig over situationen, men mener, at der er tale om en overdrivelse.

- Vi er kede af, at det er sket. Jeg har et personligt ansvar, men vi er ikke enige i de betragtninger, der er i rapporten. Den er alt for voldsomt formuleret.

Han erkender dog, at han og personalet "måske har sovet lidt", da de ikke reagerede på meldinger fra systemet eSmiley, der måler temperaturer i køleboksene.

- Vi skulle have reageret lidt voldsommere omkring nogle temperaturer. Vi bruger et eSmiley-program, men det har ikke alarmeret hverken mig eller mine ledende medarbejdere. Derfor har ingen tænkt, at der var problemer, siger Rasmus Kofoed.

Han siger samtidig, at fisk og skaldyr altid er opbevaret på is uanset temperaturen i køleboksen.

Med den sure smiley følger også en bøde til Geranium på 20.000 kroner.

Restauranten har klaget over Fødevarekontrollens konklusioner om både varme kølerum og snavsede plamager i køleboksen.

- Jeg mener, at det er meget angribende og forkert. Adskillige mennesker vasker hele boksen hver dag, så hvis der var grønne, gule og røde plamager overalt, er det ligesom blinklys, hvor man ikke skal gå over for rødt, så vi ville jo have set det.

- Jeg synes, at det er overdrevet, men jeg erkender også, at vi har stolet blindt på et program, vi ikke har fortolket ordentligt, siger Rasmus Kofoed.

Det koster 2000 kroner at få serveret en menu fra Geraniums køkken. Hvis man vil skylle gourmetmaden ned med vin eller saft, koster det ekstra.

/ritzau/

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.