Danskerne griller med gas

Danskerne har for alvor taget gasgrillen til sig, og den er blevet en del af en udendørs køkkenoplevelse, hvor vi hellere vil lave mad i haven, end i køkkenet.

Artiklens øverste billede
Mange danskere har taget gasgrillin til sig. Tilberedningen går hurtigere sammenlignet med grillkul. Foto: Martin Bubandt

Danskerne er trendsættere, når det kommer til at udnytte grillen i sommersæsonen. Set på verdensplan griller vi mest pr. indbygger. Hele 1,7 mio. danskere har i dag en grill til at stå i hjemmet.

Det er blevet en folkesport på højde med fodbold, hvor folk har fået øjnene op for, at det ikke er besværligt at grille længere, fortæller Stig Pedersen, der er marketingsdirektør i Weber-Stephen Nordic.

»Før grillede danskerne oftest, når de havde venner på besøg. Men med gasgrillens indtog er der kommet en udendørs køkkenoplevelse, hvor man hellere står i haven og laver mad end i køkkenet. Derfor griller en dansker næsten hver dag i sommersæsonen nu,« lyder det fra Stig Pedersen.

Grill med gas

Hvor man få år tilbage svor troskab til kuglegrillen, har gasgrillen i dag gjort sit indtog i danskernes bevidsthed. Mange familier har fået en gasgrill for nemhedens skyld, da man slipper for at vove sig ud i den svære kunst at få grillkullene helt rigtige.

Set på verdensplan griller vi mest pr. indbygger.

»Kuglegrillen blev utrolig populær i 1998 og buldrede ind i hver eneste baghave. Men nu er det gasgrillens tur, og de næste tre-fire år vil helt klart stå i gasgrillens tegn. Det handler om, at det er nemmere og langt hurtigere at lave mad på en gasgrill. Og i den travle verden, vi lever i, er den at foretrække for de danske familier,« siger Stig Pedersen.

Stort er yt

I forhold til de år, hvor man gerne blærede sig med grillens størrelse, så er det nu de mindre familiemodeller, der er kommet i høj kurs i de danske hjem. I dag handler det om, at grillen skal starte hurtigt og være til at betale, lyder det fra Stig Pedersen.

Udelivet, hvor man tilbereder måltidet udendørs i haven, virker tiltrækkende på mange danskere, mener Stig Pedersen fra Weber-Stephen Nordic. Foto: PR

Når man kigger på tilbehøret til grillen, er det især grill-rotisserier, hvor du kan få stegen eller kyllingen til at dreje rundt på, som har fanget danskernes hjerter.

»Rotisserierne er det mest populære grilltilbehør lige nu, da det simpelthen giver et bedre resultat, hvis man eksempelvis laver flæskesteg, kylling eller lammekøller. Danskerne sætter stor pris på, at det er enormt nemt og virker hver gang,« siger Stig Pedersen.

Han tror, at gasgrillen vil være fremherskende de næste par år, og så vil man måske gå tilbage til en tilstand, hvor man bruger lidt længere tid på maden igen. Han ser allerede tendenser til, at røg og såkaldt slowcooking, hvor man laver maden på grillen mange timer i træk, er ved at vinde ind i danske familier.

»Slowcooking, hvor man bruger rigtig lang tid, er på vej frem. Her kan man eksempelvis give en lammekølle seks timer i stedet for to timer. Man tager hele dagen og forbereder sig på aftenens måltid,« siger Stig Pedersen.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.