Drik nordisk i den mørke tid
Den mørke tid er til mørke, kraftige øl. De kan få de lyse stunder frem, og de er et perfekt match til vinterens intense simreretter.
I de nordiske lande, hvor der er mange, nye, interessante bryggerier, er der tradition for at lave fremragende, mørke og stærke øl.
Ofte er de brygget i samklang med det nærliggende terroir og lokale bryggemetoder, f.eks. med enegrene, røg og den sjældne rugmalt.
Nordic Rye Ale, BeerHere, 8,0 pct.
(Danmark)
Til mad:
Styrken, sødmen, fylden og aromaerne i Nordic Rye Ale vil gå godt til f.eks. oksekødssuppe, minestrone, grillkylling og spareribs.
Norwegian Wood, Haandbrygeriet, 6,5 pct.
(Norge)
Til mad:
Røgen, sødmen og karamelaromaen vil passe godt til f.eks. stegt and (gerne med appelsin og revet appelsinskal), hvidkålssuppe og brunkål.
Arctic Circle Ale, Malmgårdin, 7,3 pct.
(Finland)
Til mad:
Røg, karamel, honning og de mørke malte matcher gode ben, pulled pork og grillkylling. Også god til oste, f.eks. emmenthaler.
Lava, Ølvisholt Brugghuis, 9,4 pct.
(Island)
Til mad:
Chili con carne med hele stykker kød og chokolade, gerne simret i mørk øl, kunne gå til Lava.
”Hindbær lakrids ale”, Det Lille Bryggeri, 7,7 pct.
(Danmark)
Til mad:
Grand Cru-flødeboller fra Summerbird og hvid chokolade med frugt. Hindbær Lakrids Ale kunne måske også gå til stegt, hvid fisk med kompot af frugt.