Drik nordisk i den mørke tid

Den mørke tid er til mørke, kraftige øl. De kan få de lyse stunder frem, og de er et perfekt match til vinterens intense simreretter.

I de nordiske lande, hvor der er mange, nye, interessante bryggerier, er der tradition for at lave fremragende, mørke og stærke øl.

Ofte er de brygget i samklang med det nærliggende terroir og lokale bryggemetoder, f.eks. med enegrene, røg og den sjældne rugmalt.

 

Nordic Rye Ale, BeerHere, 8,0 pct.

(Danmark)

Til mad:

Styrken, sødmen, fylden og aromaerne i Nordic Rye Ale vil gå godt til f.eks. oksekødssuppe, minestrone, grillkylling og spareribs.

 

Norwegian Wood, Haandbrygeriet, 6,5 pct.

(Norge)

Til mad:

Røgen, sødmen og karamelaromaen vil passe godt til f.eks. stegt and (gerne med appelsin og revet appelsinskal), hvidkålssuppe og brunkål.

 

Arctic Circle Ale, Malmgårdin, 7,3 pct.

(Finland)

Til mad:

Røg, karamel, honning og de mørke malte matcher gode ben, pulled pork og grillkylling. Også god til oste, f.eks. emmenthaler.

 

Lava, Ølvisholt Brugghuis, 9,4 pct.

(Island)

Til mad:

Chili con carne med hele stykker kød og chokolade, gerne simret i mørk øl, kunne gå til Lava.

 

”Hindbær lakrids ale”, Det Lille Bryggeri, 7,7 pct.

(Danmark)

Til mad:

Grand Cru-flødeboller fra Summerbird og hvid chokolade med frugt. Hindbær Lakrids Ale kunne måske også gå til stegt, hvid fisk med kompot af frugt.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.