Brunch med flot udsigt
Restaurant Unico hører til i Aarhus Golf Klub, men det bør ikke afholde nogen fra et besøg.
Unico er det nye modeord, i hvert fald i Højbjerg.
Selv om man ikke er i nærheden af at have lyst til at spille golf, har mange deres faste gang i Aarhus Golf Clubs lokaler, hvor restaurant Unico hører til.
Her kan man hente morgenbrød de fleste af ugens dage, og så kan man spise her stort set dagen igennem - når der er åbent, hvilket der bestemt ikke altid er. Det skifter, og derfor bør man altid tjekke, inden man bevæger sig den lange vej ud ad Ny Moesgårdvej.
Denne anmeldelse handler om Unicos brunch, som serveres lørdag og søndag fra kl. 9.30-11, og kun for dem, der har bestilt bord.
Golfspillere og rådyr
Unico kalder selv måltidet for en gourmetbrunch, og det er ikke nogen overdrivelse.
Der bliver kælet for maden og nurset om gæsterne, der sidder med den flotteste udsigt over det bakkede Aarhus Syd.
Inden længe vil man sidde med udsigt til golfspillere, der øver sig i at putte og slå til bolden, men lige nu er det mere dyrelivet - rådyr og fasaner - man kan fornøje sig med.
Også maden er værd at se på. De enkelte retter bliver serveret ved bordet ad tre gange, flot og delikat anrettet.
Vi lagde stærkt ud med hellefisk med æblesalsa med skum og ristet brioche, serranoskinke, fennikelpølse og oksespegepølse samt lidt peberpaté, ligesom der blev sat en kurvfuld af Unicos lækre brød af både den mørke og den lyse slags på bordet. Ost hørte også til denne første servering - brie, kornblomst og blåskimmel - og så var der et par figner, hjemmelavet skovbær-lakridsmarmelade plus oliventapenade og pesto.
Det var noget af et måltid, men jo kun en lille del af det. For ind kom nu en tallerken røræg på ristet rugbrød og med parmesan og fennikelpølse, og lidt senere en pandekage med æble, karamel og creme anglaise, en vaniljecreme, som var gjort luftig vha. en sifon, og for at det ikke skulle være løgn: En tallerken med petit four.
Det var et fremragende måltid, som så rigeligt gjorde det ud for både morgenmad og frokost.
Men, for sådan et var der desværre: Vi skulle have både kaffe og te, førstnævnte gerne med minimælk, sidstnævnte gerne i form af earl grey. Men der var kun mulighed for sødmælk i kaffen, og teen: Tjeneren var ikke sikker på, hvad der var af te, og hvor det lige var. Ind kom han med en tekande med varmt vand og et lille udvalg af tebreve af diverse smag.
Miseren med sødmælken blev reddet lidt hjem ved, at tjeneren tilbød at skumme den, så man bare kunne tage af skummet uden at behøve at blande fed mælk i kaffen.
Desværre var det ikke te af den mest spændende slags, hvilket ikke kan andet end ærgre en inkarneret tedrikker. God te bør på samme måde som kaffe være en del af en restaurants udvalg, i særklasse hvis man byder på morgenmad.
Også for børn
Unicos brunch koster 120 kr. pr. person plus drikkevarer - 50 kr. for juice, som man får i en flaske fra Anton, og 35 kr. for te eller kaffe, altså op til 180 kr. pr. person. Har man børn med, kan de få en lille brunch for 65 kr. (uden drikkevarer), som de med garanti også bliver mætte af.
Unico får fire stjerner for sin brunch, som absolut er anbefalelsesværdig, når det handler om maden, og som også er fornuftig i pris. Men det trækker ned, at der ikke er styr på teen, og at man kun kan få sødmælk i sin kaffe.
LÆS OGSÅ: Høj klasse hos Klassisk 65
LÆS OGSÅ: Brunch på den fine keramik