Brunch med flot udsigt

Restaurant Unico hører til i Aarhus Golf Klub, men det bør ikke afholde nogen fra et besøg.

Artiklens øverste billede
Gæsterne hos Restaurant Unico sidder i et stort, lyst lokale og med den flotteste udsigt over det bakkede Aarhus Syd. Foto: Casper Dalhoff

Unico er det nye modeord, i hvert fald i Højbjerg.

Selv om man ikke er i nærheden af at have lyst til at spille golf, har mange deres faste gang i Aarhus Golf Clubs lokaler, hvor restaurant Unico hører til.

Her kan man hente morgenbrød de fleste af ugens dage, og så kan man spise her stort set dagen igennem - når der er åbent, hvilket der bestemt ikke altid er. Det skifter, og derfor bør man altid tjekke, inden man bevæger sig den lange vej ud ad Ny Moesgårdvej.

Denne anmeldelse handler om Unicos brunch, som serveres lørdag og søndag fra kl. 9.30-11, og kun for dem, der har bestilt bord.

Golfspillere og rådyr

Unico kalder selv måltidet for en gourmetbrunch, og det er ikke nogen overdrivelse.

Der bliver kælet for maden og nurset om gæsterne, der sidder med den flotteste udsigt over det bakkede Aarhus Syd.

Inden længe vil man sidde med udsigt til golfspillere, der øver sig i at putte og slå til bolden, men lige nu er det mere dyrelivet - rådyr og fasaner - man kan fornøje sig med.

Også maden er værd at se på. De enkelte retter bliver serveret ved bordet ad tre gange, flot og delikat anrettet.

Vi lagde stærkt ud med hellefisk med æblesalsa med skum og ristet brioche, serranoskinke, fennikelpølse og oksespegepølse samt lidt peberpaté, ligesom der blev sat en kurvfuld af Unicos lækre brød af både den mørke og den lyse slags på bordet. Ost hørte også til denne første servering - brie, kornblomst og blåskimmel - og så var der et par figner, hjemmelavet skovbær-lakridsmarmelade plus oliventapenade og pesto.

Det var noget af et måltid, men jo kun en lille del af det. For ind kom nu en tallerken røræg på ristet rugbrød og med parmesan og fennikelpølse, og lidt senere en pandekage med æble, karamel og creme anglaise, en vaniljecreme, som var gjort luftig vha. en sifon, og for at det ikke skulle være løgn: En tallerken med petit four.

Det var et fremragende måltid, som så rigeligt gjorde det ud for både morgenmad og frokost.

Men, for sådan et var der desværre: Vi skulle have både kaffe og te, førstnævnte gerne med minimælk, sidstnævnte gerne i form af earl grey. Men der var kun mulighed for sødmælk i kaffen, og teen: Tjeneren var ikke sikker på, hvad der var af te, og hvor det lige var. Ind kom han med en tekande med varmt vand og et lille udvalg af tebreve af diverse smag.

Miseren med sødmælken blev reddet lidt hjem ved, at tjeneren tilbød at skumme den, så man bare kunne tage af skummet uden at behøve at blande fed mælk i kaffen.

Desværre var det ikke te af den mest spændende slags, hvilket ikke kan andet end ærgre en inkarneret tedrikker. God te bør på samme måde som kaffe være en del af en restaurants udvalg, i særklasse hvis man byder på morgenmad.

Også for børn

Unicos brunch koster 120 kr. pr. person plus drikkevarer - 50 kr. for juice, som man får i en flaske fra Anton, og 35 kr. for te eller kaffe, altså op til 180 kr. pr. person. Har man børn med, kan de få en lille brunch for 65 kr. (uden drikkevarer), som de med garanti også bliver mætte af.

Unico får fire stjerner for sin brunch, som absolut er anbefalelsesværdig, når det handler om maden, og som også er fornuftig i pris. Men det trækker ned, at der ikke er styr på teen, og at man kun kan få sødmælk i sin kaffe.

LÆS OGSÅ: Høj klasse hos Klassisk 65

LÆS OGSÅ: Brunch på den fine keramik

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.