Uhumsk hjemmeslagteri lukket

"Uhyggeligt uhygiejnisk" slagter kan nu se frem til bøder for omkring 20.000 kr.

Artiklens øverste billede
Hjemmeslagteriet lå i Nexø på Bornholm.

"Uhyggeligt uhygiejnisk"

Sådan beskriver Line Gaarbøl fra Fødevarestyrelsens Rejsehold synet, der mødte hende, da rejseholdet torsdag tog ud til et ulovligt hjemmeslagteri på Bornholm.

Slagteriet var indrettet i beskidte lokaler med snavsede maskiner og rustent værktøj, fritgående katte og fri adgang til omgivelserne udenfor.

Skulle bare stoppes

"Det var en rigtig gammel lade, hvor der var samlet ting i årevis. Opskæringslokalet levede overhovedet ikke op til den standard, vi godkender fødevarevirksomheder for. Jeg tænkte, at det skulle bare stoppes," siger Line Gaarbøl til Jyllands-Posten.

Hun fortæller, at hjemmeslagteren nu kan se frem til bøder for omkring 20.000 kr.

Romantisk forestilling

Der kan være en alvorlig sundhedsrisiko forbundet med at spise kødet fra ulovlige hjemmeslagterier.

Michael Rosenmark, chef for Fødevarestyrelsen Rejsehold, forklarer, at der ofte er dårlig hygiejne hos de sorte slagtere, hvorfor kødet kan være inficeret med bakterier.

Derudover kan man også risikere, at dyret er blevet medicineret kort tid før slagtningen, eller at det har andre skavanker, som normalt gør det uegnet til slagtning.

"Jeg tror, at de personer, som handler ved de her hjemmeslagterier, måske tænker, at det er friskt og godt at købe kød direkte fra landmanden. I stedet for at købe det i et supermarked, så gør man det ude på en bondegård. Man har måske en romantisk forestilling om, at det er tættere på kilden, sundt og naturligt. Men nogle gange er det bare rigtig ulækkert," siger Michael Rosenmark fra Fødevarestyrelsens Rejsehold.

Omtale kan forebygge

Fødevarestyrelsen modtager knapt 100 anmeldelser af sorte slagterier om året.

Michael Rosenmark fortæller, at det ofte er slagterier i landejendomme, som bliver anmeldt.

Anmeldelserne tror han også, kan have en forebyggende effekt.

"Vi hører rygtesvis, at det er blevet sværere at få slagtet en gris eller at købe kød sort. Når der kommer omtale af en enkeltsag, hvor nogen er blevet taget, vælger andre måske at pakke sammen. Vi har også hørt fra jægere, der siger, det er blevet sværere at få ordnet sit vildt ude i byen," siger han.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.