Sota holder sushi-stilen

Efter to år i vælten er Sota stadig det flotte sted med sushi og sticks i høj kvalitet.

Artiklens øverste billede
Sotas brede menukort frister med alt fra traditionelle nigiri-sushi overmaki-ruller i moderne stil til sticks og salater, sushimi og chirashi. Fotos: Gorm Olesen

Succes er en hård fristelse. Det er lokkende at hvile på laurbærrene, når sulten efter at bevise sig selv ikke længere gnaver så hårdt i maven.

Men for Sota Sushi Bar i Vestergade er det lykkes at holde fanen højt efter flere år med fulde huse.

Det er konklusionen efter et besøg en meget travl fredag aften, hvor køkkenet og betjeningen blev trykprøvet under maksimal belastning.

Anmelderholdet var taget i byen for at besøge en anden restaurant, men måtte opgive det projekt og stod derfor håbefuldt i Sotas indgang uden en reservation.

Naturligvis var restauranten besat og reserveret til sidste plads, selv om vi var klar til at vente. Men den søde og effektive tjener fik os overtalt til at tage plads ved barpladserne ud mod Vestergade, hvor andre gæster allerede var kravlet op på de høje stole.

Bekymring gjort til skamme

Vi var betænkelige. Var den ydmyge placering et rimelig udgangspunkt for en anmeldelse?

Men al bekymring blev gjort til skamme. Der blev tørret af, dækket op og kræset for os, og hvad der manglede i bordplads og siddekomfort, blev der kompenseret for i underholdningsværdi.

Det var en af de overraskende lune efterårsaftener, og ungdommen greb den sidste chance for at vise sommerkjoler og T-shirts frem. Amerikanerbiler trillede gennem gaden, og en hvid limousine afleverede flere hold af gæster hos genborestauranten Stedet.

Inden for hos Sota var der en livlig trafik af take away-kunder, og køkkenet fik virkelig lov til at strække ud. Men det gik ikke ud over restaurantgæsterne. Så snart vi havde besluttet os, havde vi husets delikate cocktail, mojito-san, foran os. Efter anvisning fra den kyndige tjener lod vi den trække lidt, så den var klar samtidig med den første ret fra vores topersoners ”Combo”-menu.

Det var noget så enkelt som varme edamame-bønner, men som meget andet på Sota havde kvaliteten fået en tand opad. De var bare lidt mere lækre, lidt bedre krydret end på så mange andre sushi-barer.

Sotas brede menukort frister med alt fra traditionelle nigiri-sushi over maki-ruller i moderne stil til sticks og salater, sushimi, chirashi og så videre. Menupriser går fra 90 til 880 kr. (for 72 stykker), en enkelt nigiri koster fra 22-28 kr. Blandt drikkevarerne er der også masser af valgmuligheder med saka, shochu, japansk øl og vin i front. Specialøllen står i 45 kr., vinens koster fra 215 kr., og postevand er gratis.

Med vores combi-menu til 440 kr. samt to Iki-øl dækkede vi i hvert fald en del af territoriet med lakse ceviche, 8 nigiri, 2 gunkan, 14 blandede maki og 6 sticks.

Som sidebestilling fik vi et par kæmperejer i sprød dej (crispy ebi) og tun-temaki (også kendt som ”hand rolls”).

Til tårer i øjnene

De sprøde rejer var lidt af en skuffelse med for megen dej og for lidt reje, men derudover var vi i fiskeparadis. Kvaliteten af de enkelte fiskestykker gav os næsten tårer i øjnene, risen var selvfølgelig perfekt, luftig og elegant, og anretningen var den rene slik for øjnene.

Smagsmæssigt var der mange fine detaljer som hvidløgsmayonnaisen til gunkan med laks, og der var en god ratio af fisk i forhold til risen. I det hele taget fik vi meget for pengene. De seks sticks var i sig selv et måltid med store mængder grillet okse-, kylling- og svinekød, og med sidebestillingerne var der næsten for megen mad.

En stor anbefaling

Rigtigt sultne efter dessert var vi ikke, og mange springer da også den del af måltidet over på Sota. Men is med bær og melon lød tilpas frisk, og vi endte med at skrabe tallerkenen. Isen var i italiensk stil med masser af smag og let konsistens og lå drysset med dekorative små kugler melon og flotte brombær samt lidt jordbær.

Vi fik isen med grøn te, serveret i en japansk kande og kopper uden hank samt en regning på 864 kr.

Den kunne sagtens have været mindre, uden at vi var gået sultne fra Sota. Men i dette tilfælde var den faktisk ikke helt stor nok, for tjeneren havde glemt at få vores øl på regningen. Da vi gjorde opmærksom på det, slog han ud med armene og sagde, at den så var på husets regning.

Med eller uden den ekstra post var prisen på plads for kvaliteten af maden og oplevelsen. Sota bærer på alle måder sin succes med stil og får for anden gang fem stjerner samt en stor anbefaling.

PS: Husk at reservere bord, især hvis I er flere. Vi sad godt i baren, men for et selskab på tre og derover vil et bord være en mere hyggelig og komfortabel løsning.

LÆS OGSÅ: Rullende sushi til lavpris



Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.