En helt igennem kikset aften
Skuffende oplevelser på vinbar i Århus.
Det var ikke svært at lade sig friste den aften, jeg traskede forbi og blev lokket af store reklametekster, der talte om champagne og italienske kultvine.
Jeg havde en enkelt aften i Århus og en billet til et lyntog hjem og havde egentlig tænkt mig at opsøge den prisbelønnede vinbar ET, men de havde deres halvårlige fiskesuppeaften, så det duede ikke rigtigt til en anmeldelse.
I stedet faldt jeg altså ind her, umiddelbart fristet af mange store navne på tavlen udenfor, men jeg skulle blive alvorligt skuffet. Først og fremmest, fordi det tog over to timer at få serveret en omgang antipasti og en efterfølgende pastaret, hvorfor jeg kom for sent til toget. Dernæst, fordi det, der kom til bordet, var at beklage.
Jeg spiste tortelloni og mindes ikke nogensinde at have fået en pastaret, der smagte af så lidt, fad, bleg og melet helt igennem, og ikke engang lidt parmesan kunne man unde mig for de (indrømmet) beskedne 75 kr. Antipasto Classico (100 kr.) var en ret klassisk servering med grillet artiskok, foccacia, svampe og så serveringens højdepunkt: speck fra Alto Adige.
Sidstnævnte smagte godt, resten var noget fodslæbende, og jeg kan se af regningen, at man har bonnet mig for to portioner, skønt jeg var alene. Det er da grove løjer, al den stund jeg specifikt spurgte, om det var ok at være én, selv om kortet skriver minimum to personer.
Forsinket champagne
Her fås en lille snes vine på glas. Jeg testede champagnen, en hvid og en rød, og fælles for dem var, at de blev serveret for varmt og for sent. Den normalt glimrende Les 7 Crus Blancs de Blancs fra Agrapart (95 kr. glasset) virkede træt, og om det var temperaturen, eller om den simpelthen havde stået åben fra dagen før, skal jeg ikke dømme om, men trist var den og således ret betegnende for aftenen.
Det var vist nok en meget travl aften på Grappa Piccolo - i hvert fald var der ved nabobordene højlydt utilfredshed. Måske er det anderledes normalt, men denne aften var der ikke noget at skrive hjem om.
LÆS OGSÅ: Den gode vinbar
LÆS OGSÅ: Atmosfæren er det bedste