Løgsuppe med pocheret æg og hummer

Opskrifter af kokkene René Knudsen og Mikkel Bruhn Christensen - inspireret af kunstneren Richard Mortensen.

Suppe:

1 løg
4 dl hønsebouillon
2 dl fløde
1 dl Royal Stout
1 tsk cremefraiche 38%
1 tsk smør


Et par dråber champagnevineddike eller god sherryvineddike.

Salt og hvid peber.

Skær løget i tynde skiver og sauter dem ved jævn varme i lidt smør i ikke under 10 minutter, til de er gyldenbrune. Tilsæt hønsebouillon, fløde og øl og lad det simre roligt i 45 minutter. Sigt suppen og pisk den op med smør og cremefraiche og smag til med salt, peber og eddike.

Hummerfyld:



1 kogt hummer
Lidt smør
Salt og hvid peber


Bræk halen af hummeren, knæk skallen og tag kødet ud. Flæk kløerne med en lille hammer eller bagsiden af en tung kniv og tag forsigtigt kødet ud. Rens halen for eventuelle urenheder og skær kødet i ikke for små bidder. Varm hummerstykkerne igennem i en gryde med lidt vand, smør, salt og peber.

Pocherede æg:



4 æg
Letsaltet vand på kogepunktet


Slå æggene ud i små separate skåle. Rør godt rundt i det let kogende vand, så der opstår en "hvirvelstrøm". Hæld ægget forsigtigt, men hurtigt i - modsat "køreretningen", så hviden samler sig om blommer. Pochér uden at vandet koger i 1-2 minutter og fisk forsigtigt ægget op med en ske. Gentag med de øvrige æg.

Garniture:



1 spsk fintklippet purløg


Anret suppen i en forvarmet dyb tallerken med det pocherede æg i midten og hummerstykkerne uden om. Drysses med purløg og serveres straks.

Museumsdirektør Jens Erik Sørensen, ARoS:

»Billedet er lidt atypisk for Richard Mortensen, som jo mest er kendt for sin kølige konstruktivisme og sine meget abstrakte værker. Dette billede er fuld af fest og farver, det er en glædesfest og et glædens budskab i anledning af Vietnamkrigens afslutning. Og den glæde synes jeg også afspejler sig i retten med dens lyse og sarte farver og netop hummeren, som man jo oftest får ved særligt glædelige lejligheder.«

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.