Kalvespidsbryst

Opskrifter af kokkene René Knudsen og Mikkel Bruhn Christensen - inspireret af kunstneren Martinus Rørbye.

Kalvespidsbryst

1 kg udbenet kalvespidsbryst
2 spsk honning
2 flasker øl, gerne en kraftig type
5 dl æblemost, gerne friskpresset
Timiankviste
2 gulerødder
1 pastinak
1 fed hvidløg
5 skalotteløg
Salt og peber


Dag 1:

Kalvekødet gnides med honning og krydres med salt og peber. Brun kødet i en bradepande i ovn ved 225 grader i ca. 25 minutter.Tilsæt de rensede grøntsager skåret i grove stykker sammen med timian, øl og æblemost. Dæk bradepanden med alufolie og braiser hele herligheden i ovnen ved 175 grader i ca. to timer, til kødet er helt mørt. Tag kødet op og læg det i pres til næste dag, eventuelt mellem to andre bradepander. Si skyen og gem den til sauce.

Dag 2:

Skær kødet i lige store kvadratiske stykker (ca. 4 x 4 cm) og rist dem forsigtigt sprøde på en pande i lidt olie. Kog skyen ind, til der er ca. 2 dl tilbage, montér med lidt koldt smør og smag til med salt, peber, sukker og citron eller endnu bedre æbleeddike.

Servér kødet og saucen med for eksempel lidt svampe ristede og glaserede i æbleeddike samt ovnbagte pastinakker, der vendes i gremolata (fintrevet skal af en citron blandet med finthakket persille og hvidløg).

Museumsdirektør Jens Erik Sørensen, ARoS:

»Martinus Rørbye er en ægte repræsentant for de danske guldaldermalere, der fik legater og drog ud i verden, især til Italien og Rom. Rørbye nåede helt til Constantinopel (Istanbul). Det var i januar, og det var koldt, men han tegnede sine skitser på stedet - og malede maleriet, da han kom hjem. Så her vil jeg mene, at en god dansk herreret er på sin plads - med et strejf af syden, som man får med hvidløg og citron.«

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.