Fjæsing

Opskrifter af kokkene René Knudsen og Mikkel Bruhn Christensen - inspireret af kunstneren Per Kirkeby.

Fjæsing

175 g fjæsingfilet pr. person - i alt ca. 700 g
2 spsk god olie
2 spsk kapers
200 g usaltet smør
8 skiver bacon stegt i små, fine tern
Saften af en citron
1 spsk hakket persille


Fjæsingefileterne steges på skindsiden i olie på en hed pande. Når de er akkurat gennemstegte, tages panden af ilden, og fileterne vendes rundt og tager en smule farve ved eftervarmen (ganske kort). Anret fisken på varme tallerkener, steg panden af i smør, til det bruner - og tilsæt ristet bacon, citronsaft, kapers, salt og peber. Drys til sidst med persille. Anrettes med små fine kartofler eller andre friske grøntsager.

Museumsdirektør Jens Erik Sørensen, ARoS:

»Per Kirkeby er på det seneste blevet mere optaget af det religiøse, men faktisk har billedet her fra 1988 også en religiøs dimension. Nach der Abnahme betyder "Efter nedtagelsen fra korset", altså Jesus' nedtagelse. Og netop fisken er jo et religiøst symbol, som også forbindes med Jesus. Også det meget enkle i retten passer fint ind i sammenhængen.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.