Frugtshots
Opskrifter af kokkene René Knudsen og Mikkel Bruhn Christensen - inspireret af kunstneren Claus Carstensen.
Grundopskrift til frugtshots
Sukkerlage
Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud, kog dem samnmen med vand og sukker, indtil sukkeret er helt opløst. Køl ned.
Hindbærshot
Rabarbershot
Mynteshot
Frosset chili-chokolade
Kog sukkerlagen op og tilsæt finthakket ingefær og chili. Lad det hele koge igennem og pisk den hakkede chokolade i. Når chokoladen er smeltet, røres godt rundt, massen hældes i en form, køler af og fryses.
Pære på spyd
Skræl pærerne og skær dem i både, træk dem på spyd og læg dem i et ildfast fad. Drys med brun farin og kom rom og honning hen over. Bag i ovnen ved 180 grader i ca. 10 minutter.
Museumsdirektør Jens Erik Sørensen, ARoS:
»Claus Carstensen hører jo til den gruppe, som blev kaldt "de unge vilde". Dette billede har han malet til datteren Zoe (Meditation over bogstavet Z), som han ofte har med i sine billeder på en eller anden måde. Det er et meget åbent billede, og det har meget ungdom i sig. Så en dessert passer godt til billedet. Der er både noget til Zoe og shots til de vilde.«