retter med nye grønne ærter

Kold ærtecreme med skyr og hvidløg

4 personer)



200 g nybælgede ærter



1 dl skyr eller drænet yoghurt



salt, peber, sukker



1 lille fed hvidløg



2 st. estragon



estragon til pynt



Fremgangsmåde





1. Vask ærterne og kom dem i en food processor sammen med hvidløg og estragon, kør det til en ensartet grov masse.







2. Tilsæt skyr og kør massen sammen.







3. Tilsmag med salt, peber og sukker.







4. Pynt med lidt snittet estragon.







5. Tilberedningstid: 5 minutter.



Tilbehør

Pil fjordrejer og vend dem i citron, salt og peber og server dem til den kolde creme.



Cremet ærtesuppe





med persille og crouton



(4 personer)



400 g nybælgede ærter



½ l hønsebouillon



1 dl piskefløde



1 lille bundt kruspersille



salt, peber



saft af en citron



8 skiver af et godt koldhævet brød



olivenolie



æbleeddike



Fremgangsmåde





1. Kom ærter og bouillon i en gryde og kog dem møre.







2. Kom både bouillon og ærter i en blender og kør det til en glat creme.







3. Tilsæt fløde, citronsaft og persille.







4. Kør det hele sammen.







5. Tilsmag med salt og peber.







6. Kom suppen tilbage i gryden og varm den igennem.







7. Dryp brødet med æbleeddike og olie, bag det i ovnen ved 180 gr. i 6-8 minutter, til det er gyldent.







8. Server de lune brød til suppen.







9. Tilberedningstid: 15 minutter.



Tilbehør

Stykker af braiseret lamme- eller svineskank plukkes og vendes med olivenolie, salt og peber og serveres til suppen med lidt frisk dild.



Ærtesalat





med hjertesalat, god bacon og purløg



(4 personer)



200 g nybælgede ærter



2 hoveder hjertesalat



10-12 skiver god økologisk bacon



1 spsk citronolie



1 lille bundt purløg eventuelt purløgsblomster til dekoration



havsalt og peber



Fremgangsmåde





1. Blancher ærterne i fem sekunder og ikke mere.







2. Køl dem ned med det samme i iskoldt vand, afdryp dem i en si.







3. Skyl salaten grundigt i koldt vand, afdryp den.







4. Steg baconen gylden i ovnen i 7-9 minutter ved 175 gr.







5. Skær purløg og vend det sammen med salaten og ærterne, tilsæt olie og eventuelt blomster.







6. Krydr med salt og peber og pynt med baconen.







7. Tilberedningstid: 15 minutter.



Tilbehør

Server en afkølet pilsner, helst af arten IPA (India Pale Ale) - humlens karakter og lette sødme klæder ærterne og baconen.



Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen