Danmarks bedste kaffebrygger

<p>På søndag afholdes det første danmarksmesterskab for amatør-kaffeentusiaster, DM i hjemmebarista.</p>

Barista er det italienske ord for bartender, men på søndag er det ikke øl og spiritus, der bliver langet over disken på Beringsvej i Hasselager ved Århus.

Da afholdes det første danmarksmesterskab for kaffeentusiaster, hvor det gælder om at lave den bedste kaffe - dog kun for amatører.

»Deltagerne skal servere to espressoer, to cappuccinoer og to signaturdrikke efter eget valg. Et dommerpanel vil vurdere dels på smagen af drikkene, og dels den tekniske kunnen, de viser på scenen,« siger Mads-Ole Bak, der er medarrangør af DM i hjemmebarista.

Reglerne for de seks kopper kaffe er ret simple: Der skal være kaffe i, det skal hovedsagligt smage af kaffe og så må der ikke være alkohol i. Endvidere må deltageren ikke arbejde professionelt med kaffe.

»Jeg talte med Lene Hyldal - der er danmarksmester i barista - om at det kunne være sjovt at lave en konkurrence for folk, der ikke arbejder med kaffe til dagligt. Normalt er det umuligt at være med til det officielle dm for en amatør, men nu får 10 personer chancen,« siger Mads-Ole Bak.

Fotohandler og robotprogrammør

Blandt deltagerne er en bankmand, selvstændig fotohandler og en robotprogrammør.

Interessen for barista er stigende. Mads-Ole Bak står også bag websiden espressobar.dk og her kan man godt mærke, at flere og flere hjem får en espressomaskine på køkkenbordet.

»Vi har 450 registrede brugere, som deltager i debatten. Her taler de om udstyr, f.eks. hvilken maskine eller kaffekværn, der er bedst,« siger Mads-Ole Bak

Kaffekonkurrencer har længe været kendte og populære i den professionelle del af kaffebranchen, hvor de største talenter kæmper om at lave den bedste espresso, cappuccino og sin egenudviklet kaffedrik ved verdensmesterskabet, World Barista Championship (WBC). Indtil videre har fire danskere kunnet kalde sig verdensmestre.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen