*

Mad & Vin

Vegetarer stormer frem

Flere danskere trasker forbi kødet i supermarkedet og direkte til hylderne med bønner, linser og frem for alt grøntsager.

Flere danskere vælger kødet fra. Foto: Colourbox

Og det kan man mærke hos Dansk Vegetarforening, skriver metroXpress.

Siden 2004 har foreningen således tæt på fordoblet sit medlemstal fra 383 til 675. Og det er ikke tilfældigt, mener talsmand Sune Borkfelt.

»Vi kan se, at folk melder sig ind i bølger. Hver gang der kommer en ny kødskandale, får vi flere medlemmer. Min bedste vurdering er, at vores medlemsfremgang svarer forholdsmæssigt til fremgangen i vegetarer i Danmark,« siger han.

Naturli Foods, der har en dominerende markedsandel af en række vegetabilske alternativer til kødprodukter, glæder sig over de mange nye vegetarer.

Stigende omsætning

»Der er ingen tvivl om, at der er kommet flere vegetarer. Gennem de seneste fem år har vi aldrig haft et år, hvor vores omsætning er steget med mindre end 20 pct. Alene sidste år voksede omsætningen med 50 pct.,« siger direktør Poul Agger til metroXpress.

Fødevarestyrelsen laver ikke statistik over vegetarer i Danmark, men svenske tal viser fremgang i antallet af vegetarer over de seneste år.

Hidtil har Fødevarestyrelsen vurderet, at under 1 pct. af danskerne er vegetarer. Men ifølge de nordiske statistikker og Sune Borkfelt er dette tal forældet:

»Det reelle tal ligger nok nærmere 2-3 pct. i dag,« siger Sune Borkfelt.

Tv: Vegetar? Prøv at lave syltede blommer

Kilde: metroXpress
Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Redaktionen anbefaler
Annonce
TV
Annonce
En ønskejul når livet er svært
Organisationen Ønske Jul hjælper hvert år hårdt ramte familier til at få en god jul. Siden 2012 har de sørget for, at midtjyske familier med ondt i livet også får en juleaften med alt, hvad der hører til. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her