Billigste appelsinvand læsker mest

Frisk, syrlig og læskende. Sådan skal en appelsinsodavand være, og sådan er Freeway Orange fra Lidl, ifølge Jyllands-Postens testpanel.

Artiklens øverste billede
Foto: Ole Lind

"Den har et dejligt bid i smagen og prikker på tungen. Det er en virkelig frisk oplevelse," mener kok Jakob Lindhart, som sammen med Birgit Østergaard kårer Freeway sodavanden til testens bedste og dermed også den bedste appelsinsodavand til prisen.

Coops egen appelsinvand må tage til takke med testens sidsteplads med en kunstig duft og smag, som kun trækker den op på en stjerne i testen.

Men selv og appelsinsodavanden er læskende, anbefaler Fødevarestyrelsen, at man slukker tørsten i vandhanevand, og kun drikker sodavand ved festlige lejligheder:

"Vand tilfører kroppen væske uden at tilføre kalorier fra sukker, alkohol eller fedt, og vand fra hanen i Danmark er rent og indeholder mineralerne kalcium, jod og magnesium. Vand er derfor den bedste måde at dække kroppens væskebehov på," lyder det.

Testpanelet består af:

Jakob Lindhart, kok hos Den Individuelle Kok, Århus. Har tidligere arbejdet på Prins Ferdinand og Ruths Hotel i Gl. Skagen.

Birgit Østergaard, hjemkundskabslærer, kogebogsforfatter og anmelder af kogebøger.

Appelsinsommerbowle til børn og voksne

1 liter appelsinsodavand

100 gram jordbær

1 appelsin

1 kiwi

isterninger

Frisk mynte- eller citronmelisse

Vask jordbærrene og skær dem i skiver, skær kiwi og appelsin i små tern. Læg frugten i en bowle sammen med knuste isterninger, hæld appelsinsodavanden over og drys til sidst de friske, grønne blade over.

Læs også: Sommerøl er også til rusk og regn

null

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen