Malling Kro

Flot mad til lave priser i Malling, hvor kroen klarer både selskaber, dagens ret og finere madlavning i fin stil.

Der er fuld gang i Malling Kro en lørdag aften i juni. Alle selskabslokaler er besat af gæster, der synger og råber hurra, men også i restauranten kommer alle borde i brug.

Det er i høj grad lokale folk, der har fundet ind i stuerne, som er moderniserede og pæne uden at kunne løbe fra en lidt mere ydmyg fortid. Man forstår dem godt - de lokale. For på imponerende vis spænder kroens repertoire over såvel moderne gastronomi som gode, landlige retter, såvel enkle bordvine med bred appel som det fantastiske vinkort med nye og gamle vinberømtheder mellem hinanden.

Samtidig er personalet på professionel vis i stand til at håndtere både de store selskaber og den mere personlige betjening ved små borde uden at lade nogen vente, og så er priserne virkelig rimelige i forhold til kvaliteten.

Hvor ellers kan man få en flot overraskelsesmenu med fem retter plus to små ekstranumre samt vinmenu inklusive et glas champagne til at begynde med (og genopfyldninger af glassene) til 675 kr. per person?

Det kunne vi i hvert fald ikke sige nej til, selv om vinkortets herligheder og dagens menu (to-fire retter, 250-350 kr.) også lokkede.

Så vi begyndte med en lækker, lille haps: Jomfruhummer med basilikumknas ovenpå og olie med nødder og mild chili ved siden af. Hertil champagnen, premier cru. Bagefter aftenens mest vovede ret: Hårdt stegt sandart med ristet banan med skum af fiskefond tilsat lidt anis. Lidt vild og meget vellykket sammen med et glas ung, tysk riesling.

Foie gras terrine var et mere traditionelt valg, men anretningen var både smuk og havde sin egen vinkel på den fede lever, der var anrettet med friske hindbær og stegte skiver chorizo (krydret spansk pølse) på et mønster af indkogt balsamico og chorizoolie samt frysetørrede hindbær.

Den nøjeregnende anmelder fandt dog lidt sener i foie gras'en, ligesom den delikate søde vin fra Jaracon, Domaine Cauhupé måske ikke helt havde intensitet nok til den krævende ret.

Efter en mellemret bestående af hvidvinsgranité kom en skøn hovedret på bordet. En høj skive fra springbukkens ryg stod på en kraftig mørk sauce med tern af pære omgivet af grillede skiver pastinak, mos af samme, en lille kop med ristede, nye kartofler med lidt mos på toppen samt nogle grønne asparges med aspargesskum ovenpå. Alt perfekt tilberedt, helt i harmoni og smukt anrettet.

Når der oven i købet tilbydes ekstra påfyldning af sauce - og kartofler til den sultne ledsager - kan man ikke forlange mere. Det skulle da lige være en vin af samme kaliber. Men her blev vi skuffede. Måske kroens vinkort havde stemt vores forventninger for højt - i hvert fald syntes vi ikke, den ret spinkle Bourgogne, Côtes de Beaune fra Alex Gambal, kunne matche dyreryggen.

Til de upåklagelige oste - tallegio, friske gedeoste fra Tepstrup, fourme d'ambert og "ristet" brie - fik vi til gengæld en kraftig og smækker Recioto della Valpolicella, der kunne klare selv den søde blanding af pinjekerner og honning, der på vellykket vis indgik i retten.

Desserten var endnu et kunstværk at se på: Vandmelon var skåret som den Rubiks terning, der for nogle årtier siden var højeste mode, og som nu var placeret oven på streger af sart-rød melonsirup. Hertil en skive chokolademoussekage med flager af hvid chokolade på toppen samt vaniljeis på pistacienødder.

Igen kunne vinen, en sød sag fra Banyls, lige knap følge med. Men når den samlede regning inklusive en dobbelt espresso og en kande almindelig kaffe bliver på 1.410 kr., kan man godt forstå, at der ikke er basis for de dyreste drikkevarer.

For dem, der går mest op i maden, er overraskelsesmenuen med vine et rigtig godt køb på højt niveau. Vinfanatikerne vil være bedre tjent med at plukke fra vinkortet, hvilket der med kroens rimelige priser er rigelig råd til.

Efter middagen går Odder-grisen mod Århus - cykelturen gennem bølgende marker kan også anbefales. Så der er mange gode grunde til at spise på Malling Kro, der får fem store stjerner og en lige så stor anbefaling.

lone.olsen@jp.dk

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.