• For abonnenter

Den gastronomiske skattejæger

I løbet af sommeren vil den 46-årige kok, fotograf og kogebogsforfatter Sune Rasborg guide i, hvordan man kan bruge den danske natur som et forrådskammer. Han elsker selv at udforske det bornholmske landskab for gode råvarer.

Artiklens øverste billede
Sune Rasborg bruger helst lokale råvarer, når han udvikler opskrifter til sine kogebøger. Han er stor tilhænger af, at man ikke bliver slave af en bestemt fremgangsmåde, når man laver mad, men at man også selv eksperimenterer med råvarerne. Foto: privat


Den 46-årige kok og kogebogsforfatter Sune Rasborg har rejst verden rundt for at sanse, skrive og fotografere mad og madkultur. I sin seneste bog, ”Bornholm og en bid af verden”, lader han sig inspirere af sine oplevelser i Indien, Kina, Italien og Grønland. Men selvfølgelig også på Bornholm, hvorfra hans personlige verden går. I bogens forord skriver han:

»Vi har jo allesammen spist gode måltider på en restaurant eller er vant til, at man får god mad til jul, men det er sjældent, at man husker det enkelte måltid i detaljer. Til gengæld husker man dengang på stranden i Indonesien, hvor man fik serveret en frisk fisk i et bananblad, der var bagt direkte i flammerne på et bål. Man husker stemningen, smagen, duftene og lydene. Det er meget mere intenst end den lidt ordinære oplevelse, der oftest er at finde på en restaurant.«

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.