• For abonnenter

Spiselige gaver er et tegn på overskud og kærlighed, hvis du rammer rigtigt

Med hjemmelavede, spiselige gaver hopper vi af gaveræset op til jul. Men madgaver er også et minefelt, for vi spiser og drikker ikke længere det samme, og vi er ikke så enige om, hvad der er god eller dårlig smag, mener forsker.

Artiklens øverste billede
At give gaver, som kan spises, er en årtusinder lang tradition, som nu er begyndt at få et comeback, bl.a. fordi hjemmelavede, spiselige gaver er unikke. Katharina Kjeldgaard har netop udgivet en bog om spiselige gaver. Foto: Katharina Kjeldgaard

Da en omkring 30-årig kvinde blev lagt i graven ved Juellinge på Lolland for næsten 2.500 år siden, var hendes grav fyldt med gaver til det hinsides liv og til guderne.

Udover kostbare smykker og bordservice var graven fyldt med kødstykker af okse og svin, og en stor romersk bronzekedel med en drik brygget på byg, tyttebær, tranebær og porse var også lagt i graven.

Madgaver har siden historiens begyndelse været en prisværdig og luksuriøs måde at vise sin tak

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen