• For abonnenter

»Min yndlingsret er klassisk juleandesteg med hele molevitten«

I 20 år har Mette Hvarre Gassner og hendes mand drevet restauranten Ti Trin Ned i Fredericia. Det er blevet til både Michelin-stjerne og en titel som Årets kok. Mette Hvarre Gassners syn på mad har dog ændret sig undervejs.

Artiklens øverste billede
Selvom de gastronomiske bølger går højt på Michelin-restauranten Ti Trin Ned i Fredericia, er det den klassiske andesteg, som man får den til jul, der er køkkenchefens yndlingsret. Foto: Claes Bech-Poulsen

Hvad er din absolutte yndlingsret?

»Min yndlingsret er klassisk juleandesteg med hele molevitten. Svesker, rødkål, brunede og hvide kartofler, asier, tyttebær, æbler med ribsgelé, kartoffelchips og brun sovs.

Det skal være en and, hvor jeg ved, at den har haft en ordentligt liv. Ellers kan ikke spise den på grund af dårlig samvittighed.«

Jeg elsker stadig et godt stykke gris. Til gengæld kunne jeg aldrig drømme om at spise kylling igen. Jeg kan simpelthen ikke længere lide smagen.

Mette Hvarre Gassner, køkkenchef og medejer af Restaurant Ti Trin Ned

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen