• For abonnenter

Sådan vælger du snapsen, som komplementerer julemaden

Snapsen er en fast bestanddel på julefrokostbordet, men man skal droppe at fryse den ned for at dække over den stærke smag og i stedet vælge kryddersnapse, som komplementerer maden, mener snapseekspert.

Artiklens øverste billede
Hvorfor nøjes med én slags snaps til julefrokosten? Med lidt krydderurter, frugter, bær og krydderier kan du lave snaps til hver del af frokosten. Snapseeksperten guider dig. Foto: PR

“Haps, haps, haps, nu skal vi ha’ snaps,” lyder den klassiske vise til julefrokostbordet. For en god sild må gerne kunne svømme det sidste stykke, når den nydes, og derfor er snapsen også et fast indslag på langt de fleste danskeres julefrokostbord.

Men hvilke snaps passer til de forskellige retter? Og hvorfor bør man give snapsen lidt mere overvejelse og kærlighed end blot at sætte en fryserkold akvavit på bordet? Det spørger vi snapsedesigner og foredragsholder Niels

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen