• For abonnenter

Glem Champagne – Den bedste modspiller til østers finder du i Østrig

Lidt overraskende er det en riesling fra Østrig, som løber med sejren, når Anders Halskov leder efter det perfekte match til én af nytårets fineste delikatesser: østers.

Artiklens øverste billede
Et fad østers, som her på Restaurant Pastis i København, er en yndet delikatesse ved nytårsbordet, men det er sin sag at finde den rette vin. Måske derfor vælger mange at servere champagne, men der er andre og bedre bud, mener Anders Halskov. Arkivfoto: Gregers Tycho

Nytåret banker – om ikke på døren, så i hvert fald på. Typisk når vi lige at krølle det sidste gavepapir sammen, inden vi fræser rundt og køber fyrværkeri, champagne og andre nytårs-necessities.

Dit lokale supermarked går pludselig amok i krondyrryg, friske trøfler og kaviar nænsomt ledsaget af paphatte i guldlamé, og findes der egentligt stadig papirhagesmække med drukviser?

Så er der østers. Den ægte stenalderkost, som nogle forsager og andre knuselsker,

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen