• For abonnenter

Usædvanlig begejstring under dette års andetest: Én fritgående and fløj til tops med seks stjerner

Dommerne var begejstrede og overraskede over det høje niveau i årets andetest. Supermarkederne byder på flere gode ænder, og man kan uden de store klimakvaler spise andesteg juleaften, mener forsker i forbrugeres klimaadfærd.

Artiklens øverste billede
And er ikke helt billig at købe og så kræver den forholdsvis lang tid i køkkenet, før den er klar til spisebordet. Dommerpanelet hos Jyllands-Posten gør her sit til, at du i det mindste får en and efter din smag med hjem fra supermarkedet. Foto: Benny Kjølhede

And hører hjemme på de fleste danskeres juleborde den 24. december. Hele tre fjerdedele af befolkningen spiste andesteg juleaften i 2020 ifølge Coop Analyse. Og selv om det er et lille dyk fra to år tidligere, er det fortsat anden, der fører over andet kød som flæskesteg, gås og kalkun.

Det er da også andefjerkræet, der hvert år er centrum på julebordet hjemme hos de tre dommere, der er med til dette års andetest på Jyllands-Posten. For and er en særlig spise, mener de alle tre:

»And er helt specielt. Det er jo særlig ikke tit, man står og steger en hel and. Der er en flæskesteg f.eks. noget, man møder lidt mere i løbet af julen og resten af året for den sags skyld,« siger tv-kok og kogebogsforfatter Anne Hjernøe.

Det er jo egentlig sjovt, man ikke spiser and noget oftere, for det smager bare skidegodt.

Karsten Mikkelsen, køkkenchef på Jyllands-Posten

»Ja, man får så meget gris, at det bliver lidt en hverdagsting: frikadeller, karbonader, ribbensteg osv. Men det er jo egentlig sjovt, man ikke spiser and noget oftere, for det smager bare skidegodt,« supplerer køkkenchef på Jyllands-Posten Karsten Mikkelsen.

Han og Anne Hjernøe udgør sammen med medejer af Michelin-restauranten Gastromé Søren Jakob

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen