Annonce
Luksus

Gigantisk russisk sejlskib volder problemer i Danmark

"Sailing Yacht A" skal op gennem Danmarks farvande for at sejle ud i verdens store oceaner. Men skibet er for højt til at sejle under Storebælts- og Øresundsbroen. Derfor skal Københavns Lufthavn underettes, inden skibet sejler tæt forbi.

Verdens største sejlskib, ”Sailing Yacht A” er et spektakulært syn på vandet.

Om det er praktisk er dog en helt anden snak. Det bliver en teknisk manøvre for skibets ejer, den russiske rigmand Andrej Igorevitj Melnitjenko, at få navigeret skibet væk fra Nordtyskland, hvor sejlskibet blev bygget.

Der er nemlig ikke tale om en lille skude.

Her er verdens største sejlbåd

Melnitjenkos ”Sailing Yacht A” har en længde på 142 meter og måler i omegnen af 100 meter i højden.

Derudover byder skibet på lir som en helikopterplatform, en ubåd og en panoramasalon under vand, der er udstyret med bombesikkert glas.

Ønsker man at vågne op til en god udsigt, er der en mindre kahyt oppe i toppen af en af de 90-meter høje master. 

Sailing Yacht A har plads til 20 gæster, men kræver 59 besætningsmedlemmer. Vægten er på 12,700 tons. Foto: rtn, ute strait/picture-alliance/dpa/AP Images.

Netop højden kan blive et problem for ejer Melnitjenko.

Der skal en meget høj bro til, at et skib, der i højden svarer til tre gange Rundetårn, kan sejle forbi.

Eftersom ”Sailing Yacht A” er bygget i nordtyske Kiel, er de mest oplagte veje at sejle ud til de store oceaner enten af Storebælt eller Øresund.

Men der kommer både Storebælt- og Øresundsbroerne i vejen. Derfor må det enorme sejlskib højst sandsynligt benytte sig af en noget alternativ rute væk fra Danmark, skriver The Times.

Drogden-renden er navnet på et farvand mellem Amager og Saltholm, der ligger øst for Amagers Sydspids. Den strækker sig over 14 km og er under hele strækningen mindst 8 meter dyb.

Det er lige akkurat kølen på Melnitjenkos store skib ved almindelig brug. Derfor kræver det, at skibet gøres noget lettere for at kunne passere gennem Drogden-renden.

Bliver man søsyg af at befinde sig på vandet på Sailing Yacht A, er der ingen panik. Verdens største sejlbåd er nemlig leveret med en ubåd, så man kan dykke en tur under havoverfladen. Foto: Carsten Rehder/picture-alliance/dpa/AP Images.

Besætningen kan altså godt forberede sig på at tømme swimming-poolen og sejle på stort set tomme tanke.

Der skal dog tages en lille forholdsregel ved at sejle gennem Drogden-renden. Renden ligger tæt på Københavns Lufthavn, og derfor kræver det helt specifikke tiltag for at undgå, at skibets master forstyrrer lavt-flyvende luftfartøjer.

»Københavns Lufthavn ligger ved renden. Derfor er det planlagt, at lufthavnen bliver kontaktet 30 minutter før skibet ankommer,« siger en talsmand for Nobiskrug skibsværft, som er producenten bag ”Sailing Yacht A”, til The Times.

Desuden skal Københavns Lufthavn gøres opmærksom på skibets passage 24 timer i forvejen, hvilket er standardprocedure for alle skibe, der er over 40 meter i højden.

Ifølge Alex Andreev, der repræsenterer Andrej Melnitjenko, har det altid været planen, at skibet skulle sejle af Drogden-renden. Han fortæller, at det aldrig har været meningen, at "Sailing Yacht A" skulle sejle under Storebælts- eller Øresundsbroen.

Melnitjenko betalte i omegnen af to mia. kroner for verdens største sejlbåd, der er længere end to Boeing 747-fly tilsammen.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Livsstil lige nu
Forsiden lige nu

JP mener: Dette er den virkelige bankskandale

Mangelfuld kontrol i kombination med potentielt kriminelle medarbejdere er en invitation til at efterprøve ”Murphys Love”, og Danske Bank har i denne sag krydset stort set alle.
Annonce
Annonce
Annonce
Mad & Vin
Annonce
Punjab skiller sig ud i Indien: Her kan man godt lide alkohol og kød i maden
Nye visumregler har gjort Indien mere tilgængeligt, og 1. oktober har Air India etårs jubilæum på deres direkte flyvning mellem København og Delhi. Herfra kan man rejse til Punjab ved den pakistanske grænse. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her