Annonce
Luksus

Her er verdens største motordrevne sejlbåd

Navnet er "Sailing Yacht A", længden måles til 142 meter og prisen lyder på ca. 2 mia. kroner.

Indimellem kan man forundres over en skudes evne til rent faktisk at flyde.

Det er tilfældet med "Sailing Yacht A", som er verdens største sejlbåd.

Det gigantiske skib er netop blevet købt af stenrige Andrej Igorevitj Melnitjenko, der har skabt sig en formue med flere firmaer i den russiske energisektor og gødningsindustrien.

Bliver man søsyg af at befinde sig på vandet på "Sailing Yacht A", er der ingen panik. Verdens største sejlbåd er nemlig leveret med en ubåd, så man kan dykke en tur under havoverfladen. Foto: Carsten Rehder/picture-alliance/dpa/AP Images.

"Sailing Yacht A", kostede Melnitjenko i omegnen af to mia. kroner. Til den pris får russeren da også rigeligt med plads.

Skibet har en længde på 142 meter, hvilket er længere end 2 Boeing 747-fly tilsammen, og dækket prydes af tre tårnhøje master, der giver skibet en total højde på 100 meter. Det gør båden, som vejer 12,700 tons, højere end Big Ben og tre gange så høj som Rundetårn.

Ønsker man at vågne op til en god udsigt, kan man overnatte i et mindre værelse oppe i toppen af den midterste mast.

Den enorme sejlbåd, som i øvrigt har otte dæk, er designet af Philippe Starck. Alene sejlene dækker, hvad der svarer til en halv fodboldbane. De kan betjenes fra en trykfølsom-skærm nede på dækket.

Det kræver 59 besætningsmedlemmer at betjene båden, der har plads til 20 gæster. Hybridmotorer sikrer fartøjet en fart på 38 km/t uafhængig af vind.

"Sailing Yacht A" har plads til 20 gæster, men kræver 59 besætningsmedlemmer. Vægten er på 12,700 tons. Foto: rtn, ute strait/picture-alliance/dpa/AP Images.

Også bådens interiør byder på imponerende detaljer. Båden leveres selvfølgelig med swimmingpool, men der er også plads til en række mindre joller, en helikopterplatform, en panoramasalon under vandet udstyret med bombesikkert glas og en privat ubåd.

Det er ikke Melnitjenkos første skib. Russeren har sat "Motor Yacht A", som "kun" krævede 37 besætningsmedlemmer, til salg.

Melnitjenko er angiveligt god omkring 80 mia. kroner.

"Sailing Yacht A" er bygget i den tyske havneby, Kiel.

"Sailing Yacht A" er tegnet af den kendte designer Philippe Starck. Foto: Christian Charisius/picture-alliance/dpa/AP Images.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Mad & Vin
Annonce
Bolig
Danskernes design: Vi eksperimenterer på badeværelset, men køkkenet skal stadig være hvidt
Individualitet, farver og sanselighed er blandt nøgleordene, når blikket kastes på de nye køkkener og badeværelser. Det individuelle præg er centralt, ligesom behovet for at nyde materialer og design fylder. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her