Annonce
Luksus

Louboutin har vundet juridisk slag over de røde såler

EU-domstolen har truffet en afgørelse i skokæmpens favør.

Christian Louboutin har solgt sko med karakteristiske røde såler siden de tidligere 90'ere. Foto: AP/Richard Shotwell/Invision

En kender kan spotte dem på lang afstand. De karakteristiske røde såler, der vidner om modebevidsthed og et temmelig vidtrækkende skobudget.

Sålerne har gjort skodesigneren Christian Louboutin verdensberømt for sine skyhøje stiletter, og skogiganten værner i sådan en grad om sit kendetegn, at man flere gange har kastet sig ud i juridisk tovtrækkeri med konkurrenter, der har vovet at forsyne deres fodtøj med den røde farve.

Sådan et slag har Christian Louboutin nu vundet over hollandske Van Haren, der var begyndt at sælge sko med den karakteristiske skarlagenrøde sål, skriver BBC. Dette selvom Van Haren argumenterede for, at EU-direktivet om varemærker indeholder en bestemmelse om, at tegn, der udelukkende handler om udformningen af sko - herunder sålerne - ikke kan registreres som et varemærke.

Men Louboutins røde såler falder altså ikke ind under den bestemmelse, har EU-domstolen nu slået fast.

Den franske designer har produceret eksklusivt fodtøj med røde såler siden 1993. Louboutin havde fået et sæt kollektionsprøver hjem, men designeren mente, at der manglede en prik over i'et.

Således måtte hans assistent angiveligt ofre sin røde neglelak, som blev påført sålen. Louboutins sortiment skulle egentlig have været sat i produktion med flere forskellige nuancer, men den røde sål fik så stor en fanskare, at farven hang ved.

I Louboutin-huset tager man varmt imod EU-domstolens afgørelse. Den vil nu blive sendt tilbage til Domstolen i Haag, hvor sagen blev rejst i første omgang, og som Louboutin venter vil bekræfte validiteten af den røde sål som et varemærke.

Louboutin har forsvaret sine såler på begge sider af Atlanten før. I USA gik man ind i en sag for mere end en million dollars mod modehuset Yves Saint Laurent, som bestemt ikke kunne se rimeligheden i, at en designer kunne tage patent på en farve.

Priserne for de billigste Louboutin-sko herhjemme begynder ved ca. 3.000 kr. pr. par.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

Aarhus Ø skal ende med et rundt 0

Den samlede økonomi for Aarhus Ø skal ende i balance, og derfor vil en justering af Lighthouse-projektet kræve andre indtægter. Det fortæller kommunens budgetchef, der her giver en status på økonomien på Aarhus Ø.

JP mener: Husk at tale med djævlen

Hvis man kun hører sig selv og sine ligesindede, bliver man dummere og dummere for hver dag, der går.
Annonce
Annonce
Annonce
Mad & Vin
Annonce
Guide til ski i Grønland: Her er der skisæson både sommer og vinter
Skimæssigt kan Grønland næppe konkurrere med Norge eller Alperne, hvis man foretrækker gode anlæg, store løjper og barer med afterskiing. Til gengæld er naturen i Grønland vildere, og bjergene en stor udfordring. Vi viser vej til fire store skioplevelser. 
Se flere
Bolig
Lån dit værktøj og køkkengrej og spar penge
I stedet for at købe og opbevare ting, som kun sjældent bliver brugt, kan du låne dem på biblioteket, hos naboen eller på låneportaler på nettet. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her