*

Forbrug & Test

Fire perfekte spil til sommerferien

Øv, regnbyger igen? Når sommervejret ikke lige er helt på toppen, kan man heldigvis hive de gode, digitale spil frem. Her er fire vidt forskellige forslag, fra gratis gys til meditativ afslapning og familiehygge.

Hvis familien vil spille sammen

That’s You!
Udkommer den 5. juli på Download spillet her.


Brætspil er en hygge-klassiker i sommerferien, og nu hiver PlayStation lidt i brætspilstemningen ind på sin konsol: That’s You! er en ny form for socialt spil til PS4-konsollen, hvor alle deltagere bruger deres mobiltelefon til at interagere med spillet. I That’s You!-spillet konkurrerer man om, hvem der har mest viden om hinanden - ligesom i det populære brætspil EGO. Hvem er den dårligste bilist? Hvem er den værste kok? Hvem tiltrækker de mærkeligste gæster til sin fødselsdagsfest? Hvem er den største kontrolfreak? Man kan også tilføje sine egne spørgsmål og dermed gøre spillet endnu mere personligt. Op til seks personer kan deltage, og der skal også tegnes og poseres, mens man finder ud af, hvor godt man egentlig kender hinanden.


Hvis du vil have sommerrabat

Spillet kan hentes gratis her..
Et PS Plus-medlemskab koster 55 kr. per måned med en 14 dages gratis testperiode.


Og nu vi er ved PlayStation: I hele juli måned kan du hente kvalitetsspil gratis ned på din konsol, hvis du er PS Plus-medlem. Det ovenfor omtalte That’s You er ét af spillene i buketten, men der er også andre virkeligt gode tilbud i pakken: Gyserspillet Until Dawn (som jeg gav fem stjerner i 2015: http://jyllands-posten.dk/livsstil/digitalt/ECE7989691/anmeldelse-ups-jeg-er-kommet-til-at-slaa-nogen-ihjel/) samt alle seks afsnit af Telltale Games’ Game of Thrones-spilserie. Sidstnævnte er et perfekt sommerprojekt for alle, der ikke kan vente på HBO-premieren af Game of Thrones’ syvende sæson den 17. Juli – eller bare gerne vil varme grundigt op.


Hvis du vil have benene op

Monument Valley 2
Ustwo Games
iOS, 35 kr.
Download spillet i Itunes


Sommerferie er afslapnings- og gå-tur-tid, og App Store er netop blevet beriget med et poetisk mobilspil, hvor du kan gøre begge dele på samme tid: Monument Vally 2.

Det multi-prisbelønnede Monument Valley blev udgivet i foråret 2014 og vandt efterfølgende både Apples Design Award, titlen som ‘årets bedste iPad-spil’ og to BAFTA-priser. Siden er spillet blevet downloadet mere end 26 millioner gange og har nærmest ligget permanent på App Stores liste over anbefalede klassikere.

Og nu kan fans fordybe sig i en fortsættelse: I Monument Valley 2 skal man atter finde vej gennem farvestrålende labyrinter, der er lige så smukke og umulige som M. C. Eschers illusionsgeometrier. Vandringerne gennem de magiske, pastelfarvede arkitekturer af mystiske trapper og smukt belyste hvælvinger og portaler er afslappende og meditative, så Monument Valley 2 er et perfekt spil til en rolig gråvejrs-sommerferiedag, hvor man har lyst til at slappe af og samtidig kigge på noget pænt og farverigt. Husk høretelefoner; lydsiden er smuk.

Se traileren til Monument Valley 2
 

Hvis du vil samarbejde

Kalimba
Flashbulb Games
iOS 35 kr.
Spillet kan hentes på Itunes


Spillet Kalimba, som er udviklet af det danske spilstudio Flashbulb Games (tidligere Press Play), blev oprindeligt udgivet til XboxOne i 2014. Nu er det kulørte puzzle-platformspil netop udkommet til iPhone, og det er en herlig – og udfordrende - sag. I spillet styrer man to stykker af en magisk totempæl gennem underjordiske huler og landskaber fyldt med forhindringer. Udfordringen er, at man styrer de to totempæl-hoveder samtidig. De bevæger sig synkront med hinanden, men kan sagtens være placeret på helt forskellige baner med forskellige forhindringer, og det kan hurtigt blive indviklet at holde øje med dem begge og time sine bevægelser korrekt. Især når udfordringerne med drilsk tyngdekraft, skiftende farver og hoppe-timing bliver stadigt mere komplekse. Perfekt koordinations-træning til dine sommerferieramte hjernehalvdele.

Bonus: Hvis I spiller på en iPad, kan I spille to sammen. Og det bliver det ikke nemmere af: Så er det hele fire totempæl-hoveder, hvis bevægelser I skal koordinere.

Se traileren til spillet her.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Redaktionen anbefaler
Annonce
TV
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her