Rejseselskaber bag Pragture får bøder for drukreklamer

Der vanker bøder på samlet 176.000 kr. til to rejseselskaber for markedsføring af drukture for unge til Prag.

Artiklens øverste billede
Selv om unge under 18 år måske er vant til at drikke alkohol til gymnasiefester, må man ikke bruge alkohol til at markedsføre grupperejser, der henvender sig til børn og unge under 18 år. Foto: Jakob Jørgensen

Rejseselskaberne Prague Week ApS og RM Travel ApS er blevet idømt bøder på hhv. 116.000 kr. og 60.000 kr. for i 2013 og 2014 at have brugt alkohol i markedsføringen af rejser til Prag over for børn og unge.

Det skriver Forbrugerombudsmanden på sin hjemmeside.

»Dommene sender et klart signal om, at det er forbudt at bruge alkohol i reklamer rettet mod børn og unge under 18 år. Det gælder både på skrift, i billeder og i tale,« siger forbrugerombudsmand, Christina Toftegaard Nielsen.

Selv om unge under 18 år måske har for vane at drikke alkohol til fester på gymnasiet, må der ikke bruges alkohol i markedsføringen af grupperejser, der henvender sig til netop børn og unge under 18 år. Rejseselskaberne blev i februar 2014 politianmeldt for at have overtrådt dette forbud i markedsføringsloven.

Prague Week reklamerede på sin hjemmeside bl.a. med ”pubcrawl” og ”10 pct. rabat og happy hour indtil 22”, og på hjemmesiden og selskabets Facebook-side blev der vist en video med unge mennesker, der sad rundt om et bord og skålede i fadøl.

På Facebook-siden blev der desuden vist en video med fem gymnasieelever, hvor en af dem sagde:

»Jeg glæder mig til at være sammen med mine venner og feste med mine venner og bare drikke mig fuld.«

Også på RM Travels hjemmeside var der reklamer for en pubcrawl-pakke. Derudover fremgik det af hjemmesiden, at "Prag overalt på pubber og værtshuse med det berømte og gode tjekkiske øl. Alt dette kan opleves på ferie i Prag året rundt, og priserne er billige efter danske forhold.”

RM Travel har desuden vist billeder af alkohol på sin hjemmeside og Facebook-side.

I dag er Prague Week under konkursbehandling, mens RM Travel er i likvidation.

Andre læser

Mest læste

Del artiklen