*

Forbrug & Test

Farlig ukrudtsbrænder gemmer sig under andet navn

Fredag blev farlig ukrudtsbrænder tilbagekaldt. Nu tilbagekaldes samme brænder med andet navn også.

Fredag advarede Sikkerhedsstyrelsen i skarpe termer mod at bruge ukrudtsbrændere af mærket Ignite Nordic. Den har været skyld i en eksplosionsagtig brand på den københavnske vestegn.

Lørdag oplyser Sikkerhedsstyrelsen, at samme brænder har skjult sig på hylderne i byggemarkedet Jem & Fix under et andet navn.

- Forbrugere, som har købt en ukrudtsbrænder med vogn af mærket Garden i Jem og Fix i maj og juni, skal straks stoppe brugen og levere den tilbage til butikken, skriver styrelsen i en pressemeddelelse.

- Ukrudtsbrænderen er farlig. Har man købt den, skal den straks leveres tilbage til butikken, og man skal under ingen omstændigheder bruge den, siger chefkonsulent i Sikkerhedsstyrelsen Arne Hosbond.

Opmærksomheden skyldes en hændelse, da en kvinde i sidste uge ville fjerne ukrudt i haven med sin nye ukrudtsbrænder.

Mens kvinden fjernede ukrudt, blev hun pludselig opmærksom på 20 centimeter høje flammer, der stod op fra gasflaskens top.

Hun hentede et tæppe og forsøgte at slukke ilden ved at lægge det over flasken. Det resulterede i, at der gik ild i tæppet. Derefter ringede kvinden 112.

Kvinden blev ført i sikkerhed. Et par minutter efter brandvæsnets ankomst eksploderede gasflasken. Den fløj ti meter på tværs af haven.

Sikkerhedsstyrelsen advarer andre købere af produktet mod at bruge det.

Brændere af mærket Ignite Nordic blev solgt i Bauhaus.

For Garden-brænderne drejer det sig udelukkende om produkter solgt i maj og juni. Brænderne har varenummer 52753 og EAN-nummer 5706245527535. Slangen er mærket med DG-4021.

Ifølge Sikkerhedsstyrelsen er brænderen særligt farlig, fordi der siver gas ud af den, selv om forbrugeren har samlet den, som det står i brugsanvisningen.

/ritzau/
Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Redaktionen anbefaler
Annonce
TV
Annonce
Biler
Så er den her: Den koreanske GTI, som vil ind fra kulden
Hyundai er klar med sin første GTI. Det første møde med Hyundai i30 N viser, at Hyundai mener det seriøst, når de vil ind på markedet for sjove biler og blandt andet tage kampen op med Volkswagen Golf GTI. 
Se flere
Nye familier: »Julen er et potentielt minefelt«
Med stigningen i antallet af skilsmisser er der også kommet en stigning i antallet af sammenbragte familier. De forskellige traditioner og høje forventninger kan føre til konflikter, men med de nye familiemedlemmer kommer også muligheden for at gentænke julen. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her