*

Forbrug & Test

Se hvilken drink der bliver årets sommerhit

Mange begår tre fejl, når de skal lave mojitos derhjemme.

Foto: Mathias Daa Løfquist.

Danskerne begynder så småt at kunne dufte grillkul og solcreme, og hvad er mere oplagt end at nyde en iskold drink i sommervarmen?

De seneste år har man kunne spotte den farverige drink Aperol Spritz på mange instagramprofiler og barborde. Men i år ser det ud til, at en gammel klassiker vender skarpt tilbage og indtager førstepladsen over sommerdrinks i 2017.

3 klassiske mojito-fejl:
  1. For lidt is.
  2. Ingen sukkersirup.
  3. For meget danskvand.

Mojitoen har nemlig skubbet Aperol af pinden og vil henover sommeren blive danskernes foretrukne drink. Det spår Mathias Daa Løfquist, som er bartender på den aarhusianske cocktailbar Castenskiold og som i marts vandt danmarksmesterskabet i Cocktail Flair.

»Det er jo en klassiker, som boomede helt vildt for nogle år siden, indtil Aperol Spritz blev mere populær. Men jeg føler, at den er på vej tilbage. Det er helt vanvittigt, hvor vilde folk er med den,« siger han.

Mojitoen kan laves på mange slags frugter, og især passionsmojito hitter for tiden, fortæller han.

Cocktails til maden – selvfølgelig

Mathias Daa Løfquist er bartender på cocktailbaren Castenskiold i Aarhus. Ved siden af baren holder han kurser i at lave cocktails og tirsdag åbner han en bar på byfestivalen Distortion. Foto: Tanja Lund Carstens.

Mange forsøger også selv at lave mojitoen derhjemme, men mange har svært ved at ramme smagen, og det skyldes ifølge Mathias Daa Løfquist, at det kan være svært at balancere mellem det sure og det søde.

Men der er især tre fejl, som mange begår, når de kaster sig over mojitoen, fortæller han. Så derfor giver han nogle råd til, hvad man især skal huske.

  1. Masser af is. Det kommer bag på mange, hvor meget is der skal i, så smid gerne lidt ekstra i.
  2. Husk sukkersirup. Der skal både rørsukker og sukkersirup i drinken, og mange nøjes med rørsukker. Men siruppen gør det nemmere at finde balancen mellem sur og sød.
  3. Mængden af danskvand. Der skal næsten ingen danskvand i - en skefuld er mere end rigeligt. Mange topper den helt op med danskvand, hvilket gør drinken vandet.

Mød barens største entertainer

Det er svært at sige, hvorfor det lige netop er mojitoen, som er vendt tilbage og ikke en ny cocktail. Men Mathias Daa Løfquist mener, at mange forbinder mojitoen med sol og strand, og at den derfor vækker associationer til ferieminderne.

Desuden understreger han, at mojitoen bare er en god cocktail, som mange kender. Og så kan den laves i mange versioner som eksempelvis den populære passionudgave.

Og det er ikke en isoleret danskertendens, for de danske drinkstrends løber lige i hælene på de andre storbyer ude i verden.

»London, New York og Tokyo er de helt store cocktailbyer, som sætter trenden. Men København og Aarhus er også godt med,« siger Mathias Daa Løfquist.

Gammel idé og en gin og tonic blev til parasolsucces

Desuden fortæller han, at gin er et kæmpe hit for tiden. Der er eksempelvis åbnet barer, som udelukkende serverer gin af forskellige mærker og i alverdens cocktails. Men han giver også et bud på, hvad det næste bliver.

»Jeg er næsten helt sikker på, at tequila bliver det næste - både i drinks men også rent. Det er det eneste, som ikke har boomet endnu, og alle bartendere elsker det,« siger han og tilføjer, at det ofte er bartenderne, som er med til at bestemme, hvad der bliver populært.

Når Mathias Daa Løfquist selv skal nyde en drink i solen er mojitoen ikke noget dårligt bud. Men han foretrækker en kold margarita, som er en stærk drink, fordi han elsker smagen af alkohol.

»Der er mange andre, som også er lækre. Jeg kan godt lide noget friskt, det skal ikke være sødt og tungt om sommeren,« siger han.

Mathias Daa Løfquist skal have en bar til den københavnske byfestival Distortion, som starter onsdag og varer indtil søndag. Han fortæller, at han vil lave verdens største mojito på 2.000 liter, fordi det er så populært. Sidste år blev det verdens største gin & tonic. 

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Redaktionen anbefaler
Annonce
TV
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her