*

Forbrug & Test

Så stor er prisforskellen på din vaskemaskine

Prisforskellen kan være op til 6000 kroner for den samme vaskemaskine, afhængigt af, hvor du køber den.

- Det er forbavsende, hvor stor prisforskel der kan være på det samme produkt, siger Martin Salamon, cheføkonom i Forbrugerrådet Tænk. Arkivfoto: Lasse Kofod

Hvis du skal investere i en ny vaskemaskine, kan der være flere tusinde kroner at spare ved at sammenligne, hvad den samme maskine koster i forskellige butikker.

For at tage et eksempel koster en Siemens WM14W447DN vaskemaskine 3790 kroner hos elektronikkæden Power, mens den samme maskine koster 6000 kroner mere hos netbutikken Ørum El, hvor prisen er 9795 kroner.

Det viser en prissammenligning foretaget på Pricerunner.dk den 14. november 2016.

Sådan får du den bedste pris på vaskemaskinen:

- Undersøg, hvad den samme vaskemaskine koster flere steder

- Med din research i hånden, kan du sige til din lokale forhandler, at du har set maskinen billigere et andet sted eller på et andet tidspunkt og måske presse prisen

- Spørg, om butikken har en ældre model eller en udstillingsmodel, du kan købe billigere

- Skal du købe flere produkter, kan du forhandle om en fordelagtig samlet pris

- Spørg, om du kan få tillægsforsikring, serviceaftale eller levering med i prisen

Kilde: Forbrugerrådet Tænk

Et andet eksempel er en Bosch WAT324L7SN vaskemaskine, som koster 3333 kroner hos elektronikkæden Power, mens den samme maskine koster 8944 kroner hos computersalg.dk. En prisforskel på 5611 kroner.

- Det er forbavsende, hvor stor prisforskel der kan være på det samme produkt, siger Martin Salamon, cheføkonom i Forbrugerrådet Tænk.

- Det må være en opfordring til forbrugerne om at bruge prissammenligningssider og undersøge prisen hos flere forhandlere, før de køber, tilføjer han.

Test: Din vaskemaskine kan ikke repareres - medmindre du har en ...

Små prisforskelle blandt forskellige forhandlere kan bunde i, at forhandlerne forsøger at lægge deres pris lige under konkurrenternes eller tilbyder bedre service eller returret. Nogle forhandlere tilbyder for eksempel 30 dages returret i stedet for 14 dages returret.

Men en forskel i serviceniveauet og returretten kan ikke forklare, hvorfor der er 6000 kroner forskel på den samme vaskemaskine hos den billigste og den dyreste forhandler, mener Martin Salamon.

- En del af forklaringen må være, at forbrugerne ikke er bevidste nok om den prisforskel, der kan være på hårde hvidevarer. Der er en manglende gennemsigtighed i markedet, der gør det muligt at tage flere tusinde kroner mere for det samme produkt, siger han.

Kalk i vaskemaskinen kan nemt undgås

Når man skal købe vaskemaskine, er det også vigtigt at holde sig for øje, at priserne på vaskemaskiner falder hurtigt, når der kommer nye modeller på markedet. Derfor kan du ofte spare penge og stadig få et godt produkt, hvis du kigger efter de lidt ældre modeller i stedet for de nye.

Ser man på prisudviklingen på vaskemaskiner på Pricerunner.dk, kan man se, at prisen falder forholdsvist hurtigt i månederne, efter at maskinerne er lanceret.

- Maskinerne bliver typisk mellem 1000 og 3000 kroner billigere i løbet af et års tid. Derfor kan det være en fordel at købe sidste års model. Den er ikke nødvendigvis ringere end den nyeste model, siger Martin Salamon.

15, 30 eller 40 grader Sådan sparer du penge og energi ved at vaske optimalt

Foruden prisen er det også en god idé at sammenligne, hvad forhandlerne inkluderer i prisen i forhold til returret, levering og installation. Der kan også være visse leverandører, som tager et gebyr for at undersøge vaskemaskinen, hvis den på et tidspunkt går i stykker.

/ritzau/FOKUS
Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Redaktionen anbefaler
Annonce
TV
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her