Ægtepar blev snydt, da barnebarnet skulle have en gave

»Det er svært at forstå, at vi kunne være så blåøjede,« lyder det fra et ældre, jysk ægtepar, der blev snydt fælt på ferierejsen til Gran Canaria.

Artiklens øverste billede
Der er mange elektronikbutikker på Gran Canaria - bl.a. i Puerto De Mogan, hvor ægteparret Svend Aage og Gerda Nielsen blev snydt. Foto: Ving.se

»Vi er aldrig tidligere hoppet på den slags, og jeg er meget forundret over, at vi kunne være så blåøjede.«

Svend Aage Nielsen, hotelejer, Gadbjerg

»Vi er aldrig tidligere hoppet på den slags, og jeg er meget forundret over, at vi kunne være så blåøjede.«

Sådan lyder det fra den 80-årige Svend Aage Nielsen, der sammen med sin hustru Gerda blev snydt godt og grundigt på ferierejsen til Gran Canaria.

Parret, der driver Hotel Margrethe i Gadbjerg, har i mange år holdt den årlige ferie i Playa Del Ingles på Gran Canaria. Da de skulle hjem fra ferien, manglede de at købe en lille gave til deres syv-årige barnebarn – det blev et kamera, som de så i udstillingsvinduet i en flot elektronikforretning i Puerto de Mogan. Prisen var blot 5 euro, for netop den dag var der 50 pct. på alle varer i butikken, forklarede den venlige sælger på en blanding mellem svensk og dansk.

Men i dag må Svend Aage Nielsen erkende, at besøget i forretningen blev en dyr affære: 14.000 kr. er der blevet trukket fra hans konto.

Jyllands-Posten fortalte den 30. maj, at Forbruger Europa har fået flere anmeldelser fra danskere, der er blevet snydt i elektronikbutikker i feriebyerne på De Kanariske Øer, hvor turisterne lokkes ind i butikken med lave priser, hvorefter manipulerende og aggressive sælgere udspiller en scene, hvor kunderne bliver forvirrede og forblændede af de gode tilbud og ender med at godkende store betalinger på deres kreditkort.

Som omtalt i Jyllands-Posten er det bl.a. gået ud over Knud Jensen, der blev narret til at købe en tablet med et livslangt abonnement på tv, film og internet. Det kostede ham 61.000 kr. Også svenskere og nordmænd bliver fuppet i stor stil, fortæller Hugo Ryvik, der er redaktør på Canariajournalen.no, som er et nyhedssite for nordmænd på Gran Canaria.

Han er selv bosat på Gran Canaria og anslår, at 50-100 nordmænd alene i år er blevet snydt i elektronikbutikkerne på ferieøerne.

»Det er nok kun toppen af isbjerget, jeg hører om. For mange anmelder ikke, at de er blevet snydt,« siger han.

Hugo Ryvik, , redaktør på Canariajournalen.no

»Det er nok kun toppen af isbjerget, jeg hører om. For mange anmelder ikke, at de er blevet snydt,« siger han.

Ubehagelig oplevelse

Selv om Svend Aage Nielsen og hans hustru blev snydt for et noget mindre beløb end Knud Jensen, ærgrer de sig over, at de ikke kom ud af forretningen, før det var for sent. Da de kiggede på kameraet og ville betale det kontant, fik de oven i handlen stukket en kikkert i hænderne, og sælgeren bad om at få deres kreditkort udleveret, så han kunne udstede et garantibevis.

Det hele så jo reelt og rigtigt ud i butikken, tænkte Svend Aage Nielsen, og sælgeren fortalte, at de samarbejdede med en forretning i Bagsværd, så Svend Aage Nielsen gav sælgeren sit Eurocard, som han tog en kopi af, før han afleverede det tilbage.  Garantibeviset skulle han afhente i et tilstødende lokale. Her stod to unge mænd klar til at tage over – ikke med et garantibevis, men med masser tilbud på dyre varer, som de ville prakke ægteparret på.

»De var meget pågående, og det var en direkte ubehagelig oplevelse. De lagde forskellige varer i den bærepose, jeg havde fået – varer som jeg lagde tilbage på hylderne. Vi ville bare ud af den butik hurtigst muligt, og flere gange bad jeg om at få garantibeviset,« siger Svend Aage Nielsen.

Virkelig vred

Efter masse snak frem og tilbage endte det med, at Svend Aage Nielsen kom ud af butikken med et kamera, der ikke kostede 5 euro, men 895 euro. Derudover havde han købt software til kameraet for 595 euro.

»Men det, der gjorde mig virkelig vred, er, at jeg på opgørelsen fra Eurocard opdagede, at der, efter jeg havde forladt forretningen, var hævet 350 euro på mit kort,« siger Svend Aage Nielsen, der mener, at hans kode måske er blevet aflæst af et overvågningskamera i butikken.

Omregnet til danske kroner betyder det, at det kamera til knap 40 kr., som ægteparret først ville købe til barnebarnet, endte med at koste parret cirka 14.000 kr.

»Efter hjemkomsten ringede jeg et par gange til dem, men der blev lagt på, så snart de hørte, hvad det drejede sig om, og i forretningen i Bagsværd havde man aldrig hørt om butikken i Mogan.«

Advarsel mod bestemte butikker

Turistchef David Perez har tidligere over for Jyllands-Posten bekræftet, at der er en del sager om turister, der er blevet fuppet, og at sagerne efterforskes af politiet.

Hos Spies Rejser fortæller produktchef Carlos Cebrian, at man godt kender til svindlen, og at den har fundet sted i årevis.

»Vores råd er, at man skal tage fat i guiderne og få at vide, hvilke elektronikbutikker man skal undgå,« siger han.

Også hos Star Tour er svindlen et velkendt fænomen.

»Vi advarer vores gæster mod at handle i disse butikker,« siger pressechef Nikolai Johnsen, Star Tour.

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.