*

Forbrug & Test

Dealsite politianmeldt for snyd med tilbud

En café og et dealsite pyntede så meget på et tilbud, at de begge nu er meldt til politiet.

Dealsitet Dagens Bedste er blevet meldt til politiet for at pynte på et tilbud, så det så bedre ud end det var. Screenshot

Frustrerede forbrugere og vrede leverandører af tilbud har stået i kø for at brokke sig over dealsitet Dagens Bedste, som gik konkurs midt i oktober 2015 og få dage efter startede op i det samme navn med et nyt selskab bag.

Nu er sitet også blevet poltianmeldt. Anmelderen er Forbrugerrombudsmanden, der mener, at Dagens Bedste sammen med Café Frederik på Nørrebro i København har reklameret med en for høj normalpris på en to-retters menu og dermed vildledt forbrugerne til at tro, at tilbuddet var bedre, end det var. Både Dagens Bedste og Café Frederik er blevet politianmeldt.

Dealsitet reklamerede i sommeren 2014 for et tilbud på en to-retters menu for to fra Café Frederik ApS. Normalprisen på menuen var ifølge dealsitet 498 kr., og det blev oplyst, at forbrugerne kunne få menuen til 249 kr. og dermed spare 50 pct.

Men det tilbud var der ifølge Forbrugerombudsmanden pyntet på. På baggrund af Cafe Frederiks eget menukort er det Forbrugerombudsmandens opfattelse, at normalprisen for den samme to-personers menu var 396 kr.

Forbrugerombudsmanden vurderer, at normalprisen, der stod på dealsitet, derfor var vildledende og i strid med markedsføringsloven.

»Dagens Bedste ApS og Cafe Frederik ApS har angivet en for høj normalpris på menuen, så tilbuddet kom til at fremstå mere attraktivt for forbrugerne, end det reelt var. Det er ulovligt at vildlede, og vi politianmelder nu selskaberne for at overtræde markedsføringsloven,« siger forbrugerombudsmand, Christina Toftegaard Nielsen.

Advarsel jo dyrere en Her kan du ikke gøre en god handel

I Forbrugerrådet Tænk glæder seniorjurist Tina Dhanda Kalsi sig over, at Forbrugerombudsmanden har politianmeldt dealsitet.

»Vi har set mange eksempler på dealsites, der markedsfører en besparelse, som ikke holder vand i virkeligheden. Det må de ikke, og dette er en alvorlig overtrædelse af markedsføringsloven, fordi man bevidst har vildledt forbrugerne til at tro, at de sparer 50 pct. ved at slå til nu og her,« siger hun.

Tina Dhanda Kalsi opfordrer forbrugerne til at forholde sig kritisk til dealsite-tilbuddene.

»Man kan ikke altid regne med dem. Derfor skal man ikke lade sig lokke af en prisbesparelse og lade sit køb styre af, hvor meget man sparer. Kig hellere på indholdet i tilbuddet og vurdér, om prisen er fair,« siger hun.

Siden tilbuddet på to retters-menuen på Café Frederik blev annonceret, er Dagens Bedste taget under konkursbehandling, men Forbrugerombudsmanden har valgt at fortsætte sagen mod både dealsitet og caféen.

Forbrugerombudsmanden gør opmærksom på, at hjemmesiden www.dagensbedste.dk i dag drives af en anden juridisk enhed, som ikke er part i sagen.

Det er ikke lykkedes at få en kommentar fra Café Frederik eller Dagens Bedste.

Virksomheder må ifølge markedsføringslovens § 3 ikke bruge vildledende eller urigtige angivelser eller udelade væsentlige informationer, hvis det er egnet til mærkbart at forvride forbrugernes eller andre virksomheders økonomiske adfærd på markedet.

Kilde: Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Redaktionen anbefaler
Annonce
TV
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her