• For abonnenter

Årets store andetest: Hverken den billigste eller dyreste vandt – men der var et godt bid i vinderen

Jyllands-Postens kårer igen i år den and, du skal hive op fra køledisken for at sikre julefreden. Og så fortæller madhistoriker Bettina Buhl, hvordan andestegen blev danskernes foretrukne julespise.

Artiklens øverste billede
Karsten Mikkelsen, Anne Hjernøe og Søren Jakobsen er alle af den opfattelse, at anden godt kunne fylde mere i de danske hjem – også uden for højtiden. Foto: Benny Kjølhede

Julen er lig med traditioner, og den længe ventede julemiddag er en af de ting, danskerne nægter at give slip på.

Sidste års markedsanalyse fra Landbrug & Fødevarer viser, at halvdelen af danskerne i juletiden glæder sig allermest til maden.

Og det er ikke hvilken som helst sammensætning af julemenuen, der får danskernes tænder til at løbe i vand. Undersøgelsen viser nemlig, at tre ud af fire danskere spiser and 24. december.

Derfor kunne færre end otte ænder heller ikke gøre det til Jyllands-Postens årlige andetest. Med flere forskellige racer af and og et bredt spektrum af priser – samt den store diskussion om et godt andeliv er pengene værd – dukker samme spørgsmål op år efter år:

Hvilken and skal du købe for at brillere ved årets vigtigste måltid?

Det hjælper

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.