Annonce
Forbrug & Test

Test: Ubtech Alpha 1 Pro Din robotven gør, hvad der bliver sagt

Du kan få Ubtech Alpha Pro til at agere præcis, som du ønsker, ved at programmere den menneskelige robot med din computer eller smartphone.

Humanoid-robotten Alpha 1. Foto: www.ubtrobot.com

Drømmen om en robot, der gør alt, hvad du beder den om, er ikke helt så fjern, som den har været. Der går nok lidt tid, før din robottjener helt uopfordret kommer med en kop kaffe til dig, men med Ubtech Alpha 1 Pro er vi ikke desto mindre kommet et lille skridt nærmere.

Menneskelig motorik

Der er tale om en humanoid robot, som i kraft af diverse servomotorer og sensorer, i princippet er i stand til at bevæge sig som et menneske – vel at mærke et hyperadræt menneske, for den er i stand til at komme ud i positioner som en stiv kontorkrop som vores aldrig ville magte.

Nem at komme igang

Robotten kobles til din smart-phone med Bluetooth eller din pc med USB-kabel, og herfra kan du så styre og programmere robotten til at bevæge sig, som du befaler.

Ubtech Alpha 1 Pro
Pris: 2400 kr.
Materiale: Aluminum,ABS
Forbindelse: miniUSB, Dual Mode Bluetooth 3.0/4.0 BLE+EDR
Batteri: 2050 mAh, ca. 60 min. levetid
Kompatibilitet: iOS/Android/pc
Højttaler: 3W mono speaker
Dimensioner: 401 x 198 x124 mm
Vægt: 1,65 kg
Vurdering: 4 af 5 stjerner

Det fine ved Alpha 1 Pro er, at den kan anvendes på mange forskellige niveauer. Du kan få sjov ud af den med det samme ved at bruge de præinstallerede sekvenser, som kan downloades fra nettet, eller du kan vælge at nørde helt igennem ved at dykke ned i detaljeret programmering af hver enkelt af dens lemmer.

Læs også: Sonys robot-hund er tilbage

Det er en god idé at starte med det første for at få et indtryk af, hvad robotten er i stand til. Og det er faktisk ikke så lidt. Den kan danse, dyrke yoga, tage armbøjninger, sparke karatespark og meget andet. Og imponerende nok kan den gøre det uden at miste balancen.

Uanset om den har været helt nede at ligge på alle fire, slutter den af, som den startede, fuldt oprejst på to ben. Motorisk set er den såldes særdeles stabilt bygget.

Intuitiv programmering

Alpha 1 Pro kan programmes fra mobilen, men du får endnu mere kontrol, hvis du bruger det tilhørende pc-program.

Det tager tid af få en længere sekvens strikket sammen, men det er faktisk ikke vanskeligt at programmere robotten. Programmet, du bruger, er overskueligt skruet sammen og ganske intuitivt at gå til. Det understøtter Blockly-kodning, så du kan trække eksisterende kode-moduler ind og arbejde med dem.

Musik kan føjes til dine sekvenser og spilles via den indbyggede højttaler i robottens baghoved, og du kan programmere robottens indbyggede LED’er til at blinke i forskellige farver for at få endnu mere liv i den.

Læs også: Stadigt klogere computere på vej til at erobre verden

Masser af muligheder

Om man vil bruge robotten til at lære lidt om robotprogrammering, om du vil bruge den som en lille træningsmakker, der kan demonstrere yoga-moves eller taekwondo-teknik i detaljer, eller man bare vil have et sjovt stykke legetøj, så fungerer Alpha 1 Pro på fineste vis.

Den stabile motorik og den brugervenlige kontrol via smartphone og computer gør det til en fornøjelse at betjene robotten, uanset hvad formålet måtte være.

Sammenfatning

En stabil og velbygget robot, der kan bevæge sig på stort set alle tænkelige måder. Du kan dykke helt ned i programmeringen af den eller få sjov ud af den med det samme via de mange færdige sekvenser, der ligger klar. Uanset hvad, er det intuitivt at gå til.

Artiklen er publiceret i samarbejde med altomdata.dk

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Redaktionen anbefaler
Annonce
Annonce
Bolig
Lån dit værktøj og køkkengrej og spar penge
I stedet for at købe og opbevare ting, som kun sjældent bliver brugt, kan du låne dem på biblioteket, hos naboen eller på låneportaler på nettet. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her