Forbrug & Test

Ny forbrugerguide: Find lettere vej til de grønne valg

Uanset om du leder efter miljøvenlige råd til renovering eller rengøring, kan du finde det på Miljøstyrelsens nye platform.

På den nye platform Mitmiljø.dk, som er udviklet og drives af Miljøstyrelsen, er der samlet masser af artikler, quizzer og videoer med Miljøstyrelsens fagfolk med råd til at gøre hverdagen lidt grønnere.

Det kan nogle gange føles, som om man googler i blinde, hvis man gerne vil træffe mere miljøvenlige valg og skifte elpærerne eller rengøringsprodukterne ud.

Find de grønne råd
  • Mitmiljø.dk består af artikler, råd, film, quizzer og værktøjer, som guider til miljøvenlige valg i hverdagen.
  • Den er inddelt i otte temaer: bolig, mad, børn, del & spar, forbrug, have, ferie & fritid og natur.
  • Her kan man finde alt fra råd om, hvordan man fyrer korrekt i brændeovnen, så luftforureningen begrænses, til tips til at spare på vandet i boligen.
  • Bag platformen står Miljøstyrelsen.

Kilde: Miljøstyrelsen

Men det vil den nye platform Mitmiljø.dk, som er udviklet og drives af Miljøstyrelsen, gøre lettere. Her er der samlet masser af artikler, quizzer og videoer med Miljøstyrelsens fagfolk med råd til at gøre hverdagen lidt grønnere.

Fem udskiftninger på middagsbordet, som sparer klimaet

- Mitmiljø skal være med til at gøre det lettere for forbrugeren at tænke og handle grønt i hverdagen. Derfor har vi samlet forbrugerinformation og gode tips om miljø og natur på en fælles portal, så man ikke skal surfe rundt på alle mulige forskellige sites, siger funktionsleder i Miljøstyrelsen Mikkel Stenbæk Hansen.

På platformen kan man finde råd inden for otte kategorier, som indgår i de flestes hverdag: bolig, mad, børn, del & spar, forbrug, have, ferie & fritid og natur.

Så hvis man er gravid, lige har købt hus eller står over for en større renovering kan man spare timers research og finde svar på de problemstillingerne, der kredser om miljø.

Her er de gode råd til at fyre mere miljøvenligt

- Mitmiljø kan bruges i mange hverdagssituationer. Hvis du for eksempel står og skal på ferie, så kan du starte med at tage vores ferie-fritidsquiz, og se hvilken miljøpåvirkning forskellige ferieaktiviteter har. Eller du kan få råd til, hvordan du kan bo grønt på ferien, foreslår Mikkel Stenbæk Hansen.

Man klikker sig altså ind på det emne, der optager en - for eksempel mad - og så kan man finde råd og vejledning til eksempelvis at mindske madspild i dagligdagen eller ved højtiderne.

Guide til bilisten: Kør mere miljøvenligt

- Hvordan kommer du bedst i gang, og hvad skal du være særligt opmærksom på, hvis du for eksempel gerne vil dele overskudsmaden fra en fest? Vi tager udgangspunkt i hverdagen - og giver råd, der kan bruges i hverdagen, siger Mikkel Stenbæk Hansen.

Platformen er lavet, så den også kan bruges fra en smartphone. Dermed kan man have den med i lommen, når man er i supermarkedet eller byggemarkedet.

/ritzau fokus/

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Redaktionen anbefaler
Annonce
TV
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her