Nordeuropæerne motionerer mest

I hele EU er det 42 procent, der siger, at de overhovedet ikke dyrker motion eller fysiske aktiviteter.

Artiklens øverste billede

Indbyggerne i de nordeuropæiske lande er de flittigste motionister, viser en ny undersøgelse foretaget af Eurobarometer.

Undersøgelsen, der kortlægger, hvor mange EU-borgere der motionerer mindst en gang om ugen, viser, at Sverige, Danmark og Finland ligger i toppen. Her er det henholdsvis 70 procent, 68 procent og 66 procent, som motionerer en gang om ugen eller mere.

I hele EU er det 42 procent, der siger, at de overhovedet ikke dyrker motion.

De mindst aktive motionister er sydeuropæerne. De fleste angiver mangel på tid som begrundelse.

Undersøgelsen viser også, hvor lang tid europæerne sidder ned i løbet af en dag. Omkring to ud af tre sidder mere end 2,5 timer dagligt. En ud af 10 sidder ned over 8,5 timer dagligt.

Antallet af personer, som siger, at de aldrig dyrker sport eller fysiske aktiviteter, er steget med tre procentpoint siden en tilsvarende undersøgelse i 2009.

Op mod 28.000 EU-borgere har svaret på spørgsmål i forbindelse med undersøgelsen fra Eurobarometer.

I en kommentar til undersøgelsen siger Androulla Vassiliou, der er EU-kommissær med ansvar for sport, at der er behov for at opildne flere mennesker til at dyrke sport og fysiske aktiviteter i dagligdagen.

- Det har afgørende betydning for den enkeltes helbred og velvære, men det har også stor betydning på grund af de store økonomiske udgifter, der knytter sig til fysisk inaktivitet.

/ritzau/

Andre læser

Mest læste

Del artiklen