Annonce
Sundhed

Sæsonens fire fedeste motionsløb

Løbesæsonen 2014 byder på kilometervis af tilbud, der opfordrer danskerne til at snøre løbeskoene. Christian Neergard er fysioterapeut og master i Idræt og Velfærd fra Københavns Universitet, og med sin mangeårige erfaring som løber anbefaler han her fire spændende motionsløb i den kommende sæson.

Salomon Trail Tour Danmark

Hvis du er træt af asfalterede løberuter og i stedet drømmer om at høre grene og kviste knase under dine fødder, vil Salomon Trail Tour være noget for dig. Touren tilbyder en række landsdækkende motionsløb fra den 26. april, hvor folk i alle aldre og i enhver form kan deltage. Tourens hjemmeside lokker med mottoet: ”It's all about smiles – not miles”, og løbeglæden og lysten til at løbe i skov og natur er sat i centrum. De forskellige løb arrangeres af løbeentusiaster fra hele landet i form af orienteringsløbere, trail run løbere og adventure racere.

Foto: Salomon Trail Tour Denmark Allimac.dk

»Trailløb er en sjov og anderledes løbeoplevelse. Det er en af de mest up and coming løbemåder netop nu, hvor du i stedet for at løbe på asfalt kan nyde skoven og den lækre natur,« siger Christian Neergaard.

Man kan læse mere om touren og tilmelde sig arrangementet på www.salomontrailtour.dk.

MINI City Løbet

Vil du løbe 5 eller 10 km i Indre København, giver MINI City Løbet dig muligheden onsdag den 30. april. Du dyster alene eller i hold, og når du har krydset målstregen, kan du nyde frugt, kage og forfriskninger sammen med dine meddeltagere i den forhåbentligt lune forårsaften. Christian Neergaard er begejstret for ruten, der dog også kan vise sig hårdere end ventet.

Foto: Sparta Signe Vest

»Løberuten til MINI City Løbet går langs havnefronten i København, og det er en hurtig og flad rute, som jeg egentlig synes er lidt underkendt. Hvis man vil løbe en god 5 eller 10 km, er det et oplagt valg – men ruten er meget følsom over for blæsevejr.«

Tilmelding til og information om løbet foregår på www.sparta.dk.

Xtreme Mandehørm

Hjemmesiden bag Xtreme Mandehørm kalder løbet en ”manddomsprøve i løbesko”, hvor de udelukkende mandlige deltagere kastes ud i ca. 12 km terrænløb, efterfulgt af et brag af en efterfest. Løbet finder sted i seks byer, fordelt på den 4. og 11. oktober, og Christian Neergaard fortæller, at Xtreme Mandehørm er et motionsløb fyldt med fis og ballade.

Foto: John Trane

»Det er et rigtigt drengerøvsløb, hvor kun mænd må deltage. Det startede ud som et for-sjov-løb, men er nu blevet en kæmpesucces, hvor deltagerne løber gennem mudder, ild og vand og bliver udsat for forskellige prøvelser. Rygtet går, at kvinder gennem tiden har forsøgt at snige sig med til løbet ved f.eks. at melde sig til under mandenavne.«

Tilmelding til og information om løbet i de seks byer findes på www.mandehorm.dk.

DHL Stafetten

Er det hyggen og det sociale samvær ved et motionsløb, der tiltaler dig, er DHL Stafetten et rigtigt godt bud. Stafetten finder sted i landets fire største byer i slutningen af august, hvor man i hold løber ruten på 5x5 km.

Foto: Aarhus Motion

»Stafetten er en folkefest og er derfor en rigtig god oplevelse for mange mennesker. Flere bruger løbet som et startskud til at komme i gang med at motionere, da begivenheden tiltrækker nybegyndere, som f.eks. deltager i forbindelse med deres arbejde. Man skal ikke underkende værdien af at samles om et motionsløb, og en stafet som denne kan virkelig gøre noget for folkesundheden. Det er nok det motionsløb i verden, der har flest deltagere,« siger Christian Neergaard.

www.dhlstafetten.dk kan du finde de praktiske informationer og læse mere om løbstilmeldingen til stafetten i København, Aarhus, Odense og Aalborg.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Redaktionen anbefaler

Kristine har tabt sig – men hvorfor?

Jens-Christian Holm er en rockstjerne på sit felt – flittigt brugt på tv og fast gæst på de store scener. Han er kendt som lægen, der får næsten alle børn til at tabe sig – og sådan sælger han sig selv. Men nu beskyldes han for at snyde på vægten.
Annonce
Annonce
Bolig
Lån dit værktøj og køkkengrej og spar penge
I stedet for at købe og opbevare ting, som kun sjældent bliver brugt, kan du låne dem på biblioteket, hos naboen eller på låneportaler på nettet. 
Se flere
Historisk sag begynder onsdag: Svækker historier om utroværdige pakistanere, uimponerende belgiere og kvælerslanger Danmarks sikkerhed?
Aldrig før er en tidligere øverste chef i Politiets Efterretningstjeneste blevet tiltalt for at have brudt sin tavshedspligt. Derfor er det en historisk retssag, som begynder onsdag, og som potentielt kan trække en markant streg i sandet for, hvad ansatte i efterretningstjenester kan tillade sig at fortælle omverdenen. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her