Annonce
Sundhed

+Modellerne breder sig

Svulstige lår, mavedeller og elskovshåndtag breder sig i modeverdenen. Vinder fedmebølgen over ideal-looket? Se eksempler.

Modeller i modeindustrien skal helst være unaturligt tynde. Men det ser ud til, at 2010 måske kan blive året, hvor modeller med kurver bliver accepteret.

Det tror bl.a. det amerikanske modeblad V Magazine i hvert fald. Bladet har endda dedikeret et helt nummer ("The Size Issue") til kvinder med forskellige størrelser og former, skriver www.dailymail.co.uk.

Bladet, der kommer på gaden 14. januar, indeholder blandt andet en hel serie med hele fem modeller med kurvede former, der poserer i modetøj.

Kun iført læbestift

På billederne i den nye udgave af modebladet er modellerne iført alt fra undertøj, badetøj til tætsiddende jeans og andet modetøj - en af modellerne poserer endda kun iført læbestift på et enkelt billede.

Trods svulstige lår, mavedeller og elskovshåndtag strutter modellerne af selvtillid på billederne og viser former, der normalt ville være blevet fjernet eller reduceret på modebilleder.

Billederne af de fyldige modeller er taget af den norske modefotograf Solve Sundsbo. Han er tilfreds med sit arbejde med modellerne:

"Jeg er glad for at have fået mulighed for at vise, at du kan være smuk og sexet, selvom du har former," siger han.

"Rigtige kvinder"

Flere designere hylder kvinder med kurvede former. Sangeren Beth Dittos kollektion til fyldige kvinder blev en succes på catwalken, og flere af hendes designs blev udsolgt i løbet af nogle få dage

Den britiske designer Mark Fast beviste også under London Fashion Week i september, at strikkede kjoler kan være flotte på en krop med kvindelige former. Modellerne i hans modeshow var nemlig udelukkende kvinder med fyldige kroppe.

Og i løbet af de seneste par måneder er den amerikanske supermodel Lara Stone blevet kendt. Lara Stone bruger størrelse 38 i tøj, hvilket gør hende til det, amerikanerne kalder en "plus-size model"

Det ser altså ud til, at modeverden er blevet mere villig til at acceptere kvinder, som kvinder er flest - nemlig kvinder med former. Men det er stadigvæk de tynde modeller, som dominerer billedet i modeverdenen.

Se flere plus-modeller hos V Magazine

LÆS OGSÅ: Sundt med en stor bagdel

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Redaktionen anbefaler
Annonce
Annonce
Bolig
Danmarks svar på San Francisco: På toppen af alting bor borgparret fra Vejle
Ægtepar har adopteret middelalderstilen, siden de for halvandet år siden flyttede ind i Vejles nok mest specielle "borghus" med ”katakomber”, buer og hvælvinger. 
Se flere
Polaroid Originals OneStep 2: Det klassiske Polaroid er tilbage
Fascinationen ved gammel teknologi vil ingen ende tage – hvor irrationel den nu engang kan være. De overmættede og udtværede Instagram-filtre på mobilen er ikke længere nok. Der er kommet stor efterspørgsel på den ægte vare. 
Se flere
Overset vitamin skal redde mine knogler
K kan stå for klodset og for knoglebrud, men er også navnet på et mægtig interessant vitamin, som formentlig har indflydelse på, hvor stærke dine knogler bliver. Se, hvor i din mad du finder det. 
Se flere
Viden
Romernes 2.000 år gamle veje præger stadig Europas økonomi
Romerrigets oldgamle vejnet har indflydelse på, at nogle områder i enkelte lande stadig er økonomisk velstillede, mens andre ikke er, konkluderer nyt dansk studie. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her