Sundhed

+Modellerne breder sig

Svulstige lår, mavedeller og elskovshåndtag breder sig i modeverdenen. Vinder fedmebølgen over ideal-looket? Se eksempler.

Modeller i modeindustrien skal helst være unaturligt tynde. Men det ser ud til, at 2010 måske kan blive året, hvor modeller med kurver bliver accepteret.

Det tror bl.a. det amerikanske modeblad V Magazine i hvert fald. Bladet har endda dedikeret et helt nummer ("The Size Issue") til kvinder med forskellige størrelser og former, skriver www.dailymail.co.uk.

Bladet, der kommer på gaden 14. januar, indeholder blandt andet en hel serie med hele fem modeller med kurvede former, der poserer i modetøj.

Kun iført læbestift

På billederne i den nye udgave af modebladet er modellerne iført alt fra undertøj, badetøj til tætsiddende jeans og andet modetøj - en af modellerne poserer endda kun iført læbestift på et enkelt billede.

Trods svulstige lår, mavedeller og elskovshåndtag strutter modellerne af selvtillid på billederne og viser former, der normalt ville være blevet fjernet eller reduceret på modebilleder.

Billederne af de fyldige modeller er taget af den norske modefotograf Solve Sundsbo. Han er tilfreds med sit arbejde med modellerne:

"Jeg er glad for at have fået mulighed for at vise, at du kan være smuk og sexet, selvom du har former," siger han.

"Rigtige kvinder"

Flere designere hylder kvinder med kurvede former. Sangeren Beth Dittos kollektion til fyldige kvinder blev en succes på catwalken, og flere af hendes designs blev udsolgt i løbet af nogle få dage

Den britiske designer Mark Fast beviste også under London Fashion Week i september, at strikkede kjoler kan være flotte på en krop med kvindelige former. Modellerne i hans modeshow var nemlig udelukkende kvinder med fyldige kroppe.

Og i løbet af de seneste par måneder er den amerikanske supermodel Lara Stone blevet kendt. Lara Stone bruger størrelse 38 i tøj, hvilket gør hende til det, amerikanerne kalder en "plus-size model"

Det ser altså ud til, at modeverden er blevet mere villig til at acceptere kvinder, som kvinder er flest - nemlig kvinder med former. Men det er stadigvæk de tynde modeller, som dominerer billedet i modeverdenen.

Se flere plus-modeller hos V Magazine

LÆS OGSÅ: Sundt med en stor bagdel

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelser af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Redaktionen anbefaler
Annonce
TV
Annonce
Camping 2018: Fire spørgsmål om campingtendenser
Eksperten Anne-Vibeke Isaksen fortæller om aktuelle campingtendenser og viser vej til nogle af de mest specielle og spændende campingpladser, det er værd at besøge i Danmark og Europa i 2018. 
Se flere
Biler
Tænk dig godt om, før du køber en brugt dieselbil
Udbuddet af nyere brugte dieselbiler er pænt. Du skal helst gå efter en model med de nye Euro 6-motorer og dagligt køre motoren driftsvarm, for at det er en god idé, siger eksperter. 
Se flere
Viden
Månen kan have huler, som mennesker kan bo i
Gamle lavarør kan gøre det nemmere at bosætte sig på Månen. Specielt nyopdagede grotter langt mod nord er spændende, fordi de kan rumme vand i form af is. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her