*

Sundhed

Nyt motionsråd: Gå i 30 minutter

Helseeksperter vil have skruet ned for fitnessbølgen. I stedet anbefaler de en rask gåtur.

Norske helseeksperter mener, man skal drosle ned på træningen og gå en tur i stedet. Modelfoto: Colourbox

Når vi skal motionere, sætter vi os ind i bilen og kører til træningscenteret. Hvis vi går en tur, har vi monteret en skridttæller i bæltet. Og løbeturen sker med et medbragt pulsur.

Men det er slet ikke nødvendigt, skriver Åse Bårdsen og Eline Thornquist i Tidsskrift for den norske Legeforeningen.

Eline Thornquist er professor i fysioterapi ved Bergens Universitet, og hun mener, at vi er ved at gå for vidt i jagten på den helt rigtige motionsform og den perfekte krop. Det skriver Bergens Tidende.

Enkelt er også sundt

"Det enkle er ofte det bedste, men det er overraskende svært at nå. Før vi kan bevæge os, er vi nødt til at rådføre os med en personlig træner" siger Eline Thornquist.

Ifølge hende behøver det ikke være så svært: Man skal blot gå en tur tre gange om ugen i moderat tempo - gerne så man bliver varm og forpustet.

Eline Thornquist mener, at den største udfordring er at få os til at variere vores aktiviteter. Der skal veksles mellem arbejde og hvile.

Vil leve op til tidens kropsideal

"Mange tvinger sig selv til at træne, selv når de ville have bedst af at smide sig på sofaen," siger hun.

Men det betyder ikke, at man skal holde sig helt væk fra træningscenteret. Man skal bare være opmærksom på, at der er forskel på den sundhedsmæssige effekt og den træningsmæssige effekt, skriver Bergens Tidende.

Hvis man bare gerne vil være i almindelig god form, behøver man ifølge Eline Thornquist ikke at følge avancerede træningsprogrammer, for de handler ofte om at leve op til tidens kropsideal.

Bliver målet med livet

"Kvinder vil have en strammere bagdel og mænd vil have mere maskuline arme. For nogle bliver det målet med livet, men kropsfikseringen kan have negative helbredsmæssige konsekvenser," siger Eline Thornqusit.

"Folk taber sig på uheldige måder, driver rovdrift på kroppen og bliver mere og mere selvoptagede. En gåtur i fællesskab. hvor man hører fuglene synge og glæder sig over naturen er en anden sag," mener hun.

LÆS OGSÅ: Så farligt er det at sidde ned

TV: Spis maven flad

null
Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Redaktionen anbefaler
Annonce
TV
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her