Sundhed

Midtjyske speciallæger må ikke længere tage imod sponsorrejser

Ændringen skal sikre, at lægerne formelt er »habile« til at indgå i Medicinrådets arbejde.

Tak, men nej tak.

Region Midtjylland har besluttet, at regionens speciallæger på efteruddannelse ikke længere må tage imod støtte til rejser og konferencer fra eksempelvis sponsorer i medicinalindustrien. Fra årsskiftet skal alle udgifter til rejser, kompetenceudvikling og efteruddannelse betales af hospitalerne selv.

Det skriver Region Midtjylland i en pressemeddelse.

Regionen er aktuelt løbet ind i »en stribe problemer med lægernes formelle habilitet« i arbejdet med at udpege eksperter til Medicinrådet og fagudvalg under dette, lyder det i pressemeddelelsen.

Ændringen skal være med til at sikre at regionens læger kan indgå i Medicinrådets arbejde.

»Vi har brug for, at mange flere læger formelt er habile til at indgå i Medicinrådets arbejde. Principielt er det en god ordning at arbejdsgiveren sikrer medarbejderne den nødvendige efteruddannelse. Med et absolut venligt ment, men alligevel klart "nej-tak" til rejse og konference-sponsorater, gør vi det nu tydeligt, at Region Midtjylland selv betaler for speciallægernes efteruddannelse. På den måde sikrer vi, at vores læger også formelt er habile til arbejdet i medicinrådet,« siger koncerndirektør Ole Thomsen i pressemeddelelsen.

Beslutningen om stop for sponsorering af lægers rejser og efteruddannelse er blevet truffet af regionens direktion og lægefaglige direktører fra alle regionens hospitaler.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Redaktionen anbefaler
Annonce
TV

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her