Annonce
Sundhed

Trykbølger kan give mænd potensen tilbage

Nyt studie viser, at mænd med rejsningsproblemer kan på potensen igen ved hjælp af såkaldte trykbølger.

Fem enkle behandlinger med trykbølger kan sparke gang i sexlivet for mænd, der oplever, at deres tro følgesvend hænger slapt.

Det viser er nyt stort videnskabeligt forsøg, som forskere fra Regionshospitalet i Viborg og Odense Universitetshospital står bag.

I forsøget deltog 105 mænd, der led af impotens. 51 mænd fik trykbølgebehandlinger af et kvarters varighed over fem uger, mens 54 fik snydebehandling, også kendt som placebo.

Efter behandlingen var 57 procent af mændene i stand til at få erektion og have sex, mens det kun drejede sig om ni procent i placebogruppen.

FAKTA: Impotens rammer især ældre mænd

Og seks måneder efter behandlingen var omkring hver femte i stand til at få erektion uden medicin.

- Vi har nu med et videnskabeligt forsøg bevist, at trykbølger hjælper mod impotens, siger Lars Lund, overlæge på Urologisk afdeling på Odense Universitets Hospital.

Behandlingen foregår ved hjælp af et håndholdt trykbølge-apparat. Trykbølgerne danner nye blodkar, hvilket øger blodtilførslen til penis.

Studiet kommer i forlængelse af et pilotprojekt i 2011, hvor 15 mænd blev behandlet med trykbølger.

Lars Lund mener, at behandlingen er et godt alternativ til piller og injektioner, fordi der ikke er nogen bivirkninger.

- Mænd er ellers nogle kyllinger, specielt i det område, men der er ikke noget at mærke med trykbølger, og det er bedre end at fylde sig med kemi, siger han.

Det nye studie kan være gode nyheder for de mænd, der lider af impotens. Der er dog et stykke vej til, at det kan blive et offentligt tilbud.

Hos Dansk Urologisk Selskab påpeger formand, Ulla Geertsen, at der skal yderligere forskningsresultater til, før man eventuelt vil anbefale trykbølger som et offentligt tilbud.

- Det er vigtigt, at man får afgrænset patientgruppen, så man kan se, hvem der har glæde af hvad. Det er ikke nødvendigvis alle, der skal have trykbølger som førstebehandling, siger hun.

Hun siger også, at det skal undersøges, hvilke omkostninger der er forbundet med at indføre trykbølger.

/ritzau/

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Redaktionen anbefaler

Kristine har tabt sig – men hvorfor?

Jens-Christian Holm er en rockstjerne på sit felt – flittigt brugt på tv og fast gæst på de store scener. Han er kendt som lægen, der får næsten alle børn til at tabe sig – og sådan sælger han sig selv. Men nu beskyldes han for at snyde på vægten.
Annonce
Annonce
Djævlens bro fører til fransk Catalonien
Det rødgule catalonske flag vajer både på Pyrenæernes nord- og sydside. Men mens de fleste har hørt om det spanske Catalonien, er det franske Catalonien mindre kendt. 
Se flere
Bolig
Guide til fremtidens hygge-begreb: Med ikigai kan du give dit liv personlighed
Ikigai er en japansk livsvisdom, der handler om at søge mening med livet. Begrebet har eksisteret siden oldtiden, men er i dag ved at overgå hygge-begrebet. Her er nogle gode råd til, hvordan du selv kan bruge ikigai i indretningen. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her