Annonce
Sundhed

Kropsterapeut reddede mit maraton

En genstridig ankelskade var tæt på forhindre Malene Christensens drøm om at gennemføre et maratonløb. Diverse behandlinger hos en fysioterapeut hjalp ikke, men så fik hun kontakt til kropsterapi-firmaet Body-sds. Efter to behandlinger var hun kureret og kunne løbe igen.

Body-sds-terapeut Lise Lillesøe tager godt fat, når skader skal behandles. Foto: PR

Hvad der for et par år siden skulle have været Malene Langholz Christensens første maratonløb, truede pludselig i stedet med at udvikle sig til en kæmpe skuffelse.

Den nu 37-årige art director fra Frederiksberg havde nemlig trænet så flittigt op til begivenheden, at en genstridig ankelskade et par måneder før løbet var tæt på at spolere hendes deltagelse.

Skaden kom snigende i takt med de mange kilometers løbetræning, og den gjorde foden stiv og smertefuld i ankelledet. Malene Christensen forsøgte sig hos en fysioterapeut, men det hjalp ikke.

Lise tager godt fat, og indimellem kan det godt gøre så ondt, at jeg får tårer i øjnene.
Malene Christensen, , patient

»Jeg fik otte behandlinger hos fys’en, der også viste mig nogle øvelser. Derudover holdt jeg mig nogenlunde i ro, men jeg kunne ikke mærke nævneværdig forbedring i anklen,« fortæller Malene.

Intet tydede derfor på, at hun ville blive skaden kvit inden Copenhagen Marathon. Men så anbefalede en kollega Malene Christensen at opsøge behandleren Lise Lillesøe, og det er hun lykkelig for i dag.

Lise tager godt fat, og indimellem kan det godt gøre så ondt, at jeg får tårer i øjnene.
Malene Christensen, , patient

Allerede efter en enkelt behandling var hun nemlig i klar bedring, og efter to behandlinger var ankelskaden væk og løbeskoene atter fundet frem.

Tårer i øjnene

Lise Lillesøe behandler efter konceptet Body-sds, som Malene Christensen ikke havde hørt om før. Hun var derfor lidt skeptisk på forhånd – især set i lyset af at otte gange fysioterapi ikke havde hjulpet. Hendes skepsis fortog sig dog hurtigt, selv om hun undrede sig lidt under den første behandling.

»Min skade sad jo i anklen, og fys’en behandlede da også kun den. Men hos Lise blev hele mit ben samt lænd og resten af kroppen behandlet,« erindrer Malene Christensen.

Hun fortsatte med at gå hos Lise frem mod sit første maraton, som hun gennemførte i en tid omkring fire timer – og nok så vigtigt – uden at ankelskaden sprang op igen.

Fakta
  • Body-sds er en forkortelse for Body Self Developments System. Trods det engelske navn er Body-sds et pæredansk koncept, som er udviklet af kropsterapeuterne Ole Kåre Føli og Bengt Valentino Andersen, der er far og søn. Kimen til behandlingsformen blev dog lagt yderligere en generation tilbage af Erland Hartung – Oles far og Bengts farfar.
  • Body-sds tilbyder en særlig form for kropsbehandling, der bygger på forskellige massage- og åndedrætsteknikker garneret med specielle aku- og zonetryk.
  • Body-sds-terapeuterne adskiller sig fra mange andre behandlere ved at fokusere på hele kroppen inklusive den psykiske del, idet stress og bekymringer ofte sætter sig som kropslige spændinger.
  • Behandlerteamet hos Body-sds har ud over overbelastningsskader gode erfaringer med at behandle en lang række lidelser som blandt andet hold i ryggen, piskesmæld, gigt, kold skulder, eksem, allergi, astma samt angstneuroser og depressioner.
  • Body-sds er et af de hurtigst voksende behandlings-koncepter herhjemme, og allerede for en række år tilbage kunne far og søn ikke længere følge med efterspørgslen. De to har derfor uddannet yderligere en række terapeuter.
  • Body-sds har behandlingscentre i København samt i Karlslunde syd for København. Derudover praktiserer en række af de uddannede terapeuter rundt omkring i landet.
  • Ud over kropsbehandling tilbyder Body-sds også forskellige træningsformer samt udrensningskure.
Læs mere på www.body-sds.dk.

Selv om Malene Christensen nød resultatet af konsultationerne, nød hun ikke altid selve behandlingerne.

»Lise tager godt fat, og indimellem kan det godt gøre så ondt, at jeg får tårer i øjnene.«

Trods smerterne får Malene Christensen stadig Body-sds-behandling hos Lise Lillesøe minimum en gang om måneden. Her får hun klaret diverse småskavanker, ligesom hun får vedligeholdelsesbehandling for at undgå nye skader.

»Jeg træner stadig meget og har blandt andet løbet endnu et maraton. Den intensive løbetræning overbelaster indimellem mine knæ, men heldigvis har jeg så Lise til at behandle dem,« siger Malene Christensen, der har anbefalet Body-sds til mange af sine kolleger og venner.

Ondt et andet sted

Malene Christensens frelsende engel i løbesammenhæng hedder Lise Lillesøe og er uddannet Body-sds-terapeut.

Hun opdagede med det samme, at årsagen til Malene Christensens ankelskade sad et helt andet sted.

»Hele Malenes højre ben var stift, og hendes lymfekirtler i lysken var blokerede. Det betyder, at affaldsstofferne ikke kan komme ordentligt væk fra benet, og det var hovedårsagen til det stive ben og smerterne i anklen,« fortæller Lise Lillesøe.

Hun startede derfor behandlingen med at sætte gang i Malene Christensens lymfesystem i lysken.

»Derefter var det relativt let at løsne resten af benet og massere ankelskaden væk,« forklarer Body-sds-terapeuten.

Hun har ofte klienter med overbelastningsskader i bentøjet fra løbetræning, og meget ofte sidder årsagen til disse klienters gener et andet sted end der, hvor de har smerter.

»Specielt løbere har ofte ligesom Malene spændinger, der nedsætter blod- og lymfegennemstrømningen i benene. Det sætter sig typisk som smerter forskellige steder i fod og ben. Derudover har mange løbere meget spændte lår, hvilket ofte giver dem smerter i knæet. Ved at afspænde lårmusklerne har jeg kureret mange løberes knæproblemer,« siger Lise Lillesøe.

Hun understreger vigtigheden af, at lymfe og kredsløb fungerer godt ved flittig træning, og i den forbindelse er det vigtigt at huske at strække ud efter træning.

Derudover kan det ifølge Lise Lillesøe også betale sig at arbejde med sin vejrtrækning, så den ikke bliver for overfladisk. Det gælder om indimellem at trække vejret så dybt, at maven spiles helt ud, hvilket får lymfesystemet til at arbejde bedre.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Redaktionen anbefaler

Kristine har tabt sig – men hvorfor?

Jens-Christian Holm er en rockstjerne på sit felt – flittigt brugt på tv og fast gæst på de store scener. Han er kendt som lægen, der får næsten alle børn til at tabe sig – og sådan sælger han sig selv. Men nu beskyldes han for at snyde på vægten.
Annonce
Annonce
Biler
Ejerne tjekker bilen bedre før syn
Regler, som betyder, at bilen bliver sendt til omsyn ved selv små fejl, har fået flere bilejere til at tjekke deres køretøj, lyder foreløbige meldinger fra Applus og FDM. Færdselsstyrelsen afventer flere erfaringer. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her