Pensionister kvitter smøgerne

For mange er det lettere at vælge tobakken fra, når de forlader arbejdsmarkedet.

Artiklens øverste billede
På mange arbejdspladser er der en masse socialt forbundet med rygning. Foto: Colourbox

Bedstefar har tømt askebægeret for sidste gang og er nu blevet ikke-ryger. Knap halvdelen af pensionisterne, efterlønnerne og førtidspensionisterne har droppet deres piber, cigaretter og cerutter, skriver Nyhedsbrevet 3F.

Det viser en undersøgelse foretaget af AnalyseDanmark blandt 3F's medlemmer.

To grupper på arbejde

Overlæge i Kræftens Bekæmpelse Inge Haunstrup Clemmensen møder tit folk, der har planer om at droppe cigaretterne, når de går på efterløn.

- For mange er det svært at holde op med at ryge, mens de stadig er i arbejde, fordi der fortsat er en masse socialt forbundet med at ryge på mange arbejdspladser. Folk er tit delt op i dem, der ryger og dem, der ikke ryger, siger hun.

Ældre vil også være sunde

Mange ældre har livet igennem en stor lyst og vilje til at gøre noget godt for deres helbred. To ud af tre ældre svarer i Ældre Sagens undersøgelser, at de tænker på helbredet, når de bliver spurgt om, hvad der gør dem lykkelige.

- Det er glædeligt, at det er lykkes for så mange at holde op med at ryge. Vores undersøgelser viser, at man langt op i alderen gerne vil gøre noget aktivt for at holde sig sunde, siger seniorkonsulent i Ældre Sagen Maj Vingum Jensen.

Kilde: Nyhedsbrevet 3F

Andre læser

Mest læste

Del artiklen